Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров подписа договорите с одобрените

...
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров подписа договорите с одобрените
Коментари Харесай

Кметът на Търговище подписа договори за финансиране на 8 проекта по фонд „Местни инициативи“

Кметът на Търговище доктор Дарин Димитров подписа договорите с утвърдените за финансиране претенденти по общинския фонд за поддръжка на локални начинания.

8 от общо 16 постъпили планови оферти ще бъдат финансирани с до 2500 лева Проектите са на читалища, сдружения на притежатели и неофициални цивилен обединявания в града и обитаемоте места на общината. Те са за облагородяване на градинки и околоблокови пространства, ремонт на тротоари и алеи, отделяне на кътове за отдих и други.

Общият размер на фонда през 2022 година е 18 000 лева От тях 10 000 лева са обезпечени от общинския бюджет, а 8000 лева – от Сдружение „ Платформа АГОРА “, което е съосновател на повече от 10 сходни общински фонда.

„ Оказването на поддръжка за реализацията на локални начинания е измежду целите в управническата ми стратегия. Радостно е, че тази самодейност срещна поддръжката на общинските съветници от всички политически сили, че провокира интерес и в жителите. Вярваме, че по-активното включване на хората в дейностите по облагородяване на общината ни е пътят, по който би трябвало да вървим, с цел да се развива в позитивна посока и образът на града ни, и обществото ни “, съобщи кметът.

Д-р Димитров обясни, че плановете са оценени на два стадия – от оценителна комисия към Общината и от публичен съвет. Градоначалникът прикани жителите, чиито планове не са утвърдени на тази първа сесия, да не се отхвърлят и да аплайват още веднъж следващата година.

„ Там, където оценителната комисия има забележки, те са отразени. Тези мнения са оповестени в уеб страницата на Общината, с цел да можете да ги видите и за идната сесия всички нередности да бъдат отстранени, тъй че да получите и повече точки “, сподели доктор Димитров.

Емилия Лисичкова от Сдружение „ Платформа АГОРА “ обясни, че Търговище е една от общините, които най-бързо са минали през всички процедури от идейната фаза за основаването на фонда до осъществяване на първа сесия за финансиране.

Одобрените претенденти разполагат с два месеца за осъществяване и отчитане на заложените действия.

Класирането на претендентите, протоколите от съвещанията на оценителната комисия и публичния съвет, дружно със мненията и оценките на всяко планово предложение, са оповестени в уеб страницата на Община Търговище, в раздел „ Администрация – Дейности – Фонд „ Местни начинания “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР