Кметът на Светловодск (Кировоградска област) каза , че системата за

...
Кметът на Светловодск (Кировоградска област) каза , че системата за
Коментари Харесай

Войната в Украйна, ден 157: Обстрели в Харковска, Донецка, Николаевска, Кировоградска и Днепропетровска об...

Кметът на Светловодск (Кировоградска област) сподели, че системата за Противовъздушна отбрана е свалила ракета във въздуха, няма данни за жертви и опустошения.

В Никопол, Днепропетровска област, ракети " Град " са поразили частни къщи, шест от тях са развалени, няма жертви.

В Чугуев, Харковска област, е ранен мъж. В самия Харков са развалени образователно заведение и двуетажна жилищна постройка.

В региона на Донецк са обстрелвани Бахмут, Покровск, Славянск и Красногоровка. Четирима души са убити в Бахмут, още пет са ранени. Жертви има и в Славянск. В Покровск снаряд удари региона на жп гарата.

В Николаев кметът оповестява за детонации на касетъчни муниции, има данни за жертви, само че към момента няма детайлности.

ЧВК " Вагнер " взе участие в обстрела на Еленовка, а ударът е нанесен, с цел да се прикрие кражбата на средства, отпуснати за задържане на украински военнопленници “. Това се оповестява всводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна с позоваване на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна. Според украинския общоприет щаб ударът по колонията не е бил координиран с съветското министерство на защитата.

„ Основната цел на офанзивата е да се прикрият обстоятелствата за цялостното заграбване на средства, предопределени за задържане на украински военнопленници “, се споделя в отчета. - Известно е, че на 1 август на " обекта " трябваше да дойде комисия от Москва, която да ревизира разноските за отпуснатите средства и изискванията на задържане на пандизчиите.

През декември предходната година Европейският съюз наложи наказания против ЧВК Вагнер, защото наемниците са виновни за „ съществени нарушавания на човешките права в Украйна, Сирия, Либия, Централноафриканската република (ЦАР), Судан и Мозамбик, в това число изтезания и извънсъдебни, всеобщи или случайни изтезания и убийства. Организация на обединените нации упрекна бойците в поредност от набези в Централноафриканската република и нарушавания на човешките права - противозаконни арестувания, изнасилвания, изтезания и изтезания.

В проруските канали в Telegram се появи видео, на което двама мъже във военни униформи държат трети мъж на земята - в униформа, сходна на украинската - и по-късно отрязват тестисите му с нравствен нож.

Видеото е с дълготрайност минута и половина. Снимачите назовават ​​затворника „ педофил “, в края на видеото един от тях подвига отрязаните си органи пред себе си. На назад във времето се вижда бяло BMW, на чийто похлупак е залепено тиксо във формата на буквата Z.

От видеозаписа не може да се откри от кое поделение или формирование са бойците изтезавали пандизчията. Украински телеграм канали настояват, че са съумели да разпознават един от участниците във видеото - той снимал сюжет за РИА Новости.

Официално Русия към момента не е коментирала това видео. Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, сподели, че Украйна ще разпознава и накаже всички забъркани.

Русия и Украйна се упрекват взаимно в изтезаване и малтретиране на военнопленници. В края на март се появи видеозапис, на който украински военни стрелят в коленете на пленени руснаци; Алексей Арестович, консултант на ръководителя на Оперативна програма, даде обещание, че това ще бъде разследвано, само че тогава украинските чиновници не оповестиха за никакви производства.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР