Кметът на столичния район Изгрев д-р Делян Георгиев ще организира

...
Кметът на столичния район Изгрев д-р Делян Георгиев ще организира
Коментари Харесай

Референдум за мораториум върху строежи прави столичен район

Кметът на столичния регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев ще провежда референдум за мораториум върху жилищното строителство в кварталите " Изгрев ", " Изток " и " Дианабад ". Правният отдел на администрацията към този момент работи по документите за провеждането на допитването. " Когато сме подготвени с съответния въпрос за презастрояването на региона и с всички нормативни условия, с които би трябвало да бъде подплатено настояването, ще уведомим Столичния общински съвет. Надяваме се съветниците да ни дадат правото като жители на региона сами да определим какво да се случва във връзка с жилищното строителство, зелените площи и междублоковите пространства ", изясни за ДУМА доктор Георгиев. Инициатор на референдума е той и екипът му в осъществяване на предизборно заричане, направено по време на акцията. Кметът е безапелационен, че хората би трябвало да могат да вземат участие интензивно в ръководството на местата, в които живеят. " Ние не желаеме да постановяваме нашето мнение за регион " Люлин " да вземем за пример, само че желанието ни е да имаме думата там, където живеем ", добави той.

Кметът счита презастрояването за главния проблем на София, а в " Изгрев " той се усеща доста съществено, тъй като регионът е един от най-желаните, а в това време е дребен по територия - едвам 4,5 кв. километра. " Освен това е гъсто заселен, тъй че спомагателното застрояване ще утежни още повече обстановката ", счита доктор Георгиев. Само през предходната година в трите квартала на региона са се построили 7500 жилища, които следва да бъдат заселени през тази и идната година.

От встъпването на новия кмет в служба в региона не е издадено нито едно ново позволение за градеж. За предходната година са подписани 11 разрешителни, за които към този момент има отворени строителни площадки. Голяма част от тях са на частни имоти на някогашни заводи или остарели складови бази. В региона има близо 200 реституирани имота, стана ясно от думите на кмета. Вчера той разгласи, че е спрян пети градеж в зелена или междублокова повърхност. По негова самодейност процедурата по изменение на проекта, предвиждащо отпадане на застрояване на 4-етажна постройка на терен сред блокове 45-46 и 43-44 в жк " Дианабад " и отреждането му за озеленяване, ще бъде импортирана в СОС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР