Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специален приз на

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специален приз на
Коментари Харесай

Йоана Илиева е новото лице на София - евростолица на спорта

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специфичен приз на надарената българка Йоана Илиева, която е измежду най-прогресиращите млади звезди на международната фехтовка. На семплата гала в постройката на кметството беше оповестено, че Илиева е избрана за лице на самодейността " София - европейска столица на спорта " за 2020 година.

" Благодаря на Илиева, че с нейния гений и престиж ще увлича всички жители и най-много децата в деен метод на живот. В лицето на Йоана младежите ще имат сериозен образец до какво водят многото работа, неизменност и гений. Пожелаваме й триумф и във фехтовката, и като лице на самодейността. Искам в същото време да благодаря на Александра Фейгин за това, че предходната година бе с нас и да й пожелая триумф на идното на Световното състезание по фигурно пързаляне за дами в Канада този месец ", сподели Фандъкова.

" За нас е значимо сходни надарени български млади спортистки да бъдат образец както за деен метод на живот, по този начин и за предварителна защита против всички отрицателни феномени, които съпътстват развиването на младежите. Добре е, че тази година разпространяваме заниманията с този извънредно образован и хубав спорт, имам вяра, че федерацията по фехтовка ще бъде удовлетворена от това партньорство ", добави кметът на София.

" Инициативата " София - европейска столица на спорта " оказва помощ да влагаме както в организацията на спортни събития, по този начин и в спортната инфраструктура. Тя ни дава опция също по този начин да подкрепяме спортните клубове. Екипът на фондацията е доста деен, само че това е метод да осигуряваме повече благоприятни условия за спорт и деен живот софиянци и гостите на града. Тази година увеличихме за повторно средствата по програмата за непосредствено подкрепяне на спортните клубове и тя към този момент е в размер на 900 000 лв.. До първи април се чакат предложенията с цел да може повече детско-юношески школи да се възползват от тази потребна стратегия, с която се подкрепят младите гении ", добави Фандъкова.
 " И тази година Фондация " София - европейска столица на спорта " има в календара си над 110 събития и интензивности, доста от тях са на територията на Природен парк Витоша. Ние сме сътрудници с управата на парка, следва сключване на съглашения, ще влагаме на територията на естествения парк. Планирани са възобновяване на заслоните на Комините и на Боянски водопад, на санитарни възли на Златни мостове, рехабилитация на туристически на пътеки, възобновяване на 11 чешми... Огромно изпитание поставяме да стартира възобновяване на Княжевския въжен превоз. Вече е импортирано предложение и основният проектант го преглежда, търсим всевъзможни разновидности, които да подсигуряват възобновяване на това оборудване съгласно законите. Това е най-екологичният и добър метод за достъп до планината. Очакваме също по този начин 5 реновирани рейса, с които да подсилим транспортния достъп до планината. Наред с това този месец ще влязат в употреба два басейна - в 30-о учебно заведение и в парк Възраждане на територията на Аквапарка. Започваме построяването и на два физкултурни салона. Това са синтезирано капиталовите проекти, останалото е образецът, тласъкът насърчаването на хората и за това благодарим на Йоана, на треньора й Иво Воденов, на шефа на Академия " Етрополски " Запрян Ванчев и на всички, които спомагат за нейните триумфи ", сподели още кметът Фандъкова при връчването на наградата.

Йоана Илиева благодари за оказаната чест и показа какво й следва в близко време. Освен международните купи и международното състезание в Щатите, значима е и европейската олимпийската подготовка, която дава опция на победителката да взе участие на игрите в Токио това лято.

Благодарност към Столична община за доверието показаха треньорът Иво Воденов и шефът на фехтовална Академия " Етрополски " Запрян Ванчев.

На церемонията участваха още зам.-кметът по направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия " доцент доктор Тодор Чобанов и Анатоли Илиев - зам.-председател на Фондация " София - европейска столица на спорта ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР