Кметът на Сопот Деян Дойнов получи специално признание в Деня

...
Кметът на Сопот Деян Дойнов получи специално признание в Деня
Коментари Харесай

Писателите отличиха кмета на Сопот Деян Дойнов  като будител

Кметът на Сопот Деян Дойнов получи особено самопризнание в Деня на националните будители. С грамота за национален будител го удостои Съюзът на българските писатели. За да я връчат на Дойнов в Сопот пристигнаха ръководителят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски.

За мен това е огромна особена чест и привилегия, съобщи кметът на Сопот.

Отличието е претекст за мен и за моя екип да продължим да развиваме община Сопот като дом на класическата и модерна българска литература, добави кметът.

Той акцентира, че сопотненци са закърмени с Вазовото слово и изпитват надълбоко почитание към огромните имена на актуалната българска литература, само че гледат и напред и търсят младите гении, които в този момент са тръгнали по своя път.

Вазовият жанр е емблемата на града, само че има и други видни сопотненци, които са оставили ярка диря в българската просвета, уточни от кметът на града. Тази година, въпреки и посред пандемия, общината подкрепя издаването на книга за делото на Архимандрит Кирил Нектариев - един от най бележитите донори на България.

А Вазовите тържества и връчването на Националната Вазова премия за литература не са празници единствено на Сопот, те са национални празници, чиято цел е да отвори вратите и да даде път на словото и литература към всеки български дом, съобщи Деян Дойнов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР