Кметът на София Йорданка Фандъкова, транспортният министър в оставка Росен

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова, транспортният министър в оставка Росен
Коментари Харесай

Пуснаха 4-те нови станции от третата линия на метрото в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова, транспортният министър в оставка Росен Желязков, ръководителят на представителството на Европейска комисия в България Цветан Кюланов, ръководителят на СОС Елен Герджиков, шефът на “Метрополитен” ЕАД проф. Стоян Братоев, общински съветници и строители откриха новата права от третата линия на столичното метро.

Така към този момент действат четири нови станции на подземната железница, свързващи жк " Красно село " с жк " Овча купел " и кв. " Горна баня ". С новия сектор столичното метро към този момент е с дължина 52 км и има 47 станции. Съоръженията бяха пуснати след церемониален водосвет, който бе отслужен на метростанция “Мизия”, а по традиция пътуването по правата през днешния ден ще е гратис.

“От през днешния ден още един огромен регион на София е обвързван с метрото. Това ще разреши единствено за 12 минути от “Овча купел” да се стигне до центъра. От през днешния ден метромрежата на София към този момент е 52 км. 80% от нея беше издигната през последните 12 година С новия сектор още 50 000 души ще могат да пътуват с най-бързия, комфортен и екологичен градски транспорт”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Близо 400 милиона са заложени в националния проект за възобновяване, с които да се финансира разширението на третата линия към кв. “Левски Г” и през регион “Слатина”, добави транспортният министър в оставка Росен Желязков.

В края на месеца ще проработи и открит буферен паркинг до последната метроспирка при околовръстния път с „ Горна баня”. Паркингът, който е на 3 равнища, се намира сред бъдещото локално платно от разширението на околовръстния път и бул. „ Президент Линкълн”. Освен буферните паркинги до метростанция “Горна баня” и по ул. „ Централна” бе построен и още един - до станция “Мизия” на бул. „ Монтевидео”. Така общо местата за паркиране в квартала са съвсем 700.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР