Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на речните

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на речните
Коментари Харесай

Постоянно наблюдение на реките В София заради очакваните обилни валежи утре

Кметът на София Йорданка Фандъкова подреди непрекъснато наблюдаване на речните равнища, общинските язовири и разчистване на дъждоприемни шахти по отношение на предстоящите значителни превалявания в страната на следващия ден. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Столична община. 

От общината са показали, че ще се следят равнищата на реките и общинските язовирите – Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска. Към момента речните равнища са в норма и е обезпечена естествена проводимост на водните количества, няма заплаха от разливи, показаха от общината и допълниха, че са обезпечени свободни водни размери в общинските язовири. 

Аварийните екипи на Столична община имат подготвеност да реагират на сигнали и правят обходи на терен, споделиха от общината и допълват, че регионите би трябвало да ревизират положението на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичен инспекторат управляват компаниите, виновни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

Почистени са 126 броя речни сектори, към 60 км. реки, по програмата на общината за годишно разчистване на речните корита. Дейностите не престават в девет броя речни сектори, прави се и следващото разчистване на всички водостоци на Южната дъга на Околовръстния път. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР