Кметът на София Васил Терзиев смята да се даде гратисен

...
Кметът на София Васил Терзиев смята да се даде гратисен
Коментари Харесай

Терзиев дава гратисен период за замърсяващите коли в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев счита да се даде гратисен интервал във връзка с възбраната за влизане в центъра на София на замърсяващи коли . Според него това е най-справедливото нещо, което би трябвало да бъде направено сега, в случай, че възбраната влиза в села от 1 декември.

По думите на Терзиев освен не е имала задоволително добра разяснителна акция, а и самата разпоредба не е уредена. Не е ясно по какъв начин ще се постановат глобите, само че пък не могат да бъдат опростени. Отделно на това софтуерът, който дава отговор за анализирането на номерата на колите в нарушаване, не е минал процедури , а и процедурата му по желание се апелира.

Забраната за влизане на замърсяващи коли в центъра на София влиза в действие от 1 декември 2023 г . Това бе решение с вносители общинските съветници от групата на ГЕРБ/СДС в доминирания също от тях остарял Столичен общински съвет.

Счита се, че към 20 000 автомобила дневно ще бъдат наранени от мярката.
 Без остарели коли в центъра на София от идната година
Без остарели коли в центъра на София от идната година

Забраната влиза в действие на 1 декември 2023 година

Има много неща, които би трябвало да се изчистят, само че с екипа ми работим да ги отстраним оптимално бързо, изясни кметът. Той уточни, че възбраната не може да бъде отсрочена, тъй като би трябвало работещ Общински съвет.

Терзиев съобщи и че скоро ще има изказване по тематиката.

Васил Терзиев съобщи, че в столицата продължава работата по разчистването на снега и на падналите клони и дървета. На места компаниите не са се справили, има и случаи на отвод на компании да чистят някои квартали или докладване за аварирала техника. Наложени са санкции в размер на 120 000 лева

Новата столична администрация приготвя и промени в наредбите, защото има открит безпорядък кой защо дава отговор . Кметът даде и образец, че за една спирка дава отговор " Електротранспорт ", а за подлеза дава отговор районната администрация. Сега ще се прави цялостен лист и протокол кой какво би трябвало да почиства.

" Следващия път ще бъдем още по-подготвени ", увери Терзиев, като уточни и че тук-там самите жители не са си помогнали, като не са почистили пред входовете си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР