Кметът на София Васил Терзиев предлага да бъде взет общ

...
Кметът на София Васил Терзиев предлага да бъде взет общ
Коментари Харесай

Терзиев предлага вземане на заеми за 38 млн. лв. за ВиК проект и ремонт на улици

Кметът на София Васил Терзиев предлага да бъде взет общ заем от 38 млн. лева за привършване на плановете за създаване на ВиК канализацията и ремонтите в центъра на столицата . Това оповестиха от прес центърът на Столична община.

Градоначалникът е внесъл отчет в СОС с искане за вдишване на дълг от държавния бюджет и за пренасочване на средства от бюджета на институцията.

Терзиев упорства за краткотраен безлихвен заем в размер на 23 000 000 лева от бюджета на Министерство на финансите, както и да се отпусне краткотраен безлихвен заем от общинския бюджет в размер до 15 000 000 лева

Според кмета Столична община не разполага с нужните средства за покриване на разноските по плановете, което слага в риск приключването им и крие заплаха от загуба на европейско финансиране.

Столичната община ще погасява заемите поетапно до края на 2024 година след верифициране и превеждане на средства от оперативни стратегии " Околна среда " и " Региони в напредък ", даде обещание Терзиев.

За да се обезпечи нужното финансиране е значимо Столичният общински съвет да вземе решение в оптимално къси периоди и разплащането да се извърши до края на годината според условията на Оперативните стратегии. Излизането от тази спешна обстановка е допустимо единствено при работещ Столичен общински съвет, с определен ръководител и функциониращи комисии.

Средствата са нужни на Столичната община , с цел да може да разплати до края на 2023 година изпълнени действия и сполучливо да приключи два плана. Първият е за създаване на канализация в кварталите " Кръстова вада - изток ", " Драгалевци ", " Суходол ", " Овча купел ", " Обеля ", кв. " Бенковски ", " Градоман ", " Михайлово ", " Вердикал " и с. Иваняне ", гр. Нови Искър.
 Фирми отхвърлят да работят по ремонтите в София без индексация на цените
Фирми отхвърлят да работят по ремонтите в София без индексация на цените

Има заплаха дейностите да спрат, съгласно Фандъкова

Вторият е за възобновяване на пространства, тротоари и улици в центъра на София , които включват трамвайно трасе по ул. " Граф Игнатиев ", ул. " Солунска ", ул. " Цар Шишман ", ул. " Московска ", ул. " Г.С.Раковски ", ул. " Оборище ", сектор от бул. " Цар Освободител ", ул. " 19-ти февруари ", ул. " 15-ти ноември ", площадите " Гарибалди ", " П. Р. Славейков ", " Патриарх Евтимий " и към храм-паметника св. Ал.Невски, както и градските градини " Кристал ", " Св.Кл.Охридски ", " Св.Седмочисленици " и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР