Кметът на София Васил Терзиев поиска Пътна полиция, съвместно със

...
Кметът на София Васил Терзиев поиска Пътна полиция, съвместно със
Коментари Харесай

Васил Терзиев иска камери на КАТ по ключови булеварди в София

Кметът на София Васил Терзиев изиска Пътна полиция, взаимно със Столична община, да сложи стационарни камери на сериозните места в града.

Става дума за сектори по Околовръстния път, бул. „ Сливница “, бул. „ Черни Връх “, ул. „ Цар Борис III “ в частта към кв. „ Княжево “, бул. “България “, бул. „ Цариградско шосе “ и други.

Столичната община ще проектира и приготви слагането на камерите, а Столична дирекция на вътрешните работи ще обезпечи самите устройства, заяви кметът на столицата Васил Терзиев в профила си във Facebook.

Терзиев е разискал със зам.-кмета по превоза Илиян Павлов и с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов кои съгласно експертите от пътна полиция са конфликтните места из града с най-чести нарушавания и пътни катастрофи.

случаите с пешеходци могат да бъдат понижени с положително осветление на кръстовищата;
пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, в случай че преди тях се инсталират неравности, повдигнати кръстовища и спомагателна светлинна сигнализация;скоростта в града би трябвало да се управлява по-добре даже и във вечерните часове;неправилното паркиране би трябвало да се ограничи оптимално, тъй като постоянно това пречи както на пешеходците, по този начин и на видимостта на водачите.
Терзиев е обърнал особено внимание на автомобилните гонки в града, като е изискал систематичен надзор и съществени наказания за нарушителите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР