Кметът на Шемшево Кирил Ангелски е осъдил свой съселянин заради

...
Кметът на Шемшево Кирил Ангелски е осъдил свой съселянин заради
Коментари Харесай

Бай Гено обвини селски кмет в корупция, държавният чиновник го осъди жестоко

Кметът на Шемшево Кирил Ангелски е осъдил собствен съселянин поради обществени обвинявания в корупция и обиди. Случаят е станал при започване на предходната година на общоселско заседание в наличието на кметския екип на Велико Търново, общински съветници и локалното население, написа " Борба ".

С присъденото обезщетение от 7000 лева Ангелски ще облагородява селото, осведоми самият той. Като част от наказването на индивида, който го обидил, съдията Владимир Страхилов присъжда и обществено неодобрение по радиоточката на ответника.

Преди години бизнесмени пожелаха да доразвият локалната спортна база с построяването на тенис комплекс край двата терена за футбол, на които се приготвят обединенията на „ Етър”. Пенсионерът Гено Генов, който е и остарял съперник на кмета, се явява на проведеното по мотива общоселско заседание и му насочва обидни думи и квалификации. Според свидетелските показания, Генов нарекъл Ангелски „ тиквеник”, обиждал го обществено и споделил пред всички, че „ чува шумоленето от парите от комисионите му”, визирайки плана за спортния комплекс. Местният властник запазил хладнокръвие и завел дело, а като очевидци докарал присъстващи на събранието. Впоследствие пък поради обществения скандал претендентът да прави кортовете се отказал.

Според локалните, бай Гено живеел тъкмо до футболните терени, които са една от гордостите на Шемшево, и поради тренировките не можел да си изкарва на тях добитъка на паша. Многократно той и негови близки саботирали игрищата и дори пробвали да срежат оградата и борчетата, засадени край нея. „ Имаме запис по какъв начин режат борчетата, който е предаден в полицията. Много пъти ми е казвал, че ще ме гони до дупка, тъй като му преча на животните. Не ми е проблем това, просто на всички места има криви хора, които живеят по лични правила и за жал те опонират на нормите на останалите”, обобщава казусът Ангелски.
С присъдените му средства локалният властник възнамерява вложения в спортната база, която притегля десетки спортисти и техните родители. Кметът Кирил Ангелски е един от доайените на локалната власт и се употребява с добра известност, най-много поради построяването на спортна база в селото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР