Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметовете Златомира Стефанова и

...
Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметовете Златомира Стефанова и
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков посети производствената база на немската компания „Еберспехер“

Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев бяха на работно посещаване във краткотрайната индустриална база на немската компания за направа на нагреватели за коли „ Еберспехер “. Дейността бе показана от шефа Руслан Папазян и шефа на новите производства за компанията Маркус Аллес.

„ Щастливи сме, че избрахте Русе за разширение на производството си. За нас оценката на компанията е и оценка за града и посоката, в която се развива. Тук последователно се оформя клъстер от компании, работещи за автомобилната промишленост, и разширяващи активността си. Вашето наличие е доста значим миг от това развиване и съм уверен, че с изключение на всичко, от вас можем да почерпим и огромен опит в корпоративната просвета и ръководството на хора “, показа кметът.

„ Еберспехер “ се специализира в производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели за електрически, хибридни и коли, задвижвани от водород. В Русе ще работят две от растящите дивизии на компанията, свързани със сглобяването на разнообразни артикули за климатизация.
„ Поточният развой е автоматизиран, а самото произвеждане е безусловно чисто и се прави в условия на свръхналягане “, показва Папазян.
Дружеството се развива в над 80 местоположения по целия свят и създава нагреватели за едни от най-емблематичните модели на автомобилни колоси като Мерцедес, Форд, Тойота и доста други.

В русенския екип към този момент влизат 120 души, а до края на годината се чака назначението на още 100.
Настоящото произвеждане е краткотрайно решение до построяването на новата постройка на сдружението, чието строителство ще започва през март и се чака да бъде приключено до края на 2023 година Модерното здание ще е ситуирано върху 17 хиляди м2 повърхност с опция за съвсем двойно уголемение.
„ Еберспехер “ е учредена през 1865 година от Якоб Еберспехер и през днешния ден към шест милиона транспортни средства по света към този момент са оборудвани с високоволтовите ѝ нагреватели и електронни блокове за ръководство. През 2021 година брутните световни годишни доходи на групата възлизат на 6 милиарда евро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР