Кметът на район Средец в София Трайчо Трайков потвърди незаконността

...
Кметът на район Средец в София Трайчо Трайков потвърди незаконността
Коментари Харесай

Потвърдено: Дупките по фасадата на Ректората са нарушение

Кметът на регион " Средец " в София Трайчо Трайков удостовери незаконността на разрушаването на част от фасадата на Ректората на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Както към този момент ФАКТИ заяви, каменната обшивка на постройката, която е монумент на културата, е била пробита тук-там за слагането на нови климатици без това да е в съгласие по съответния ред.

" По тематиката с климатиците на СУ - през днешния ден получих и констативния протокол от инспекцията на Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " към Министерство на културата, която удостоверява резултатите от нашата инспекция ", написа Трайков.

" Установено е отчасти нарушение на фасадната целокупност на постройката и по-конкретно на достоверната каменна обшивка към прозорците, като с пробивни машини са направени отвори за полагането на тръби. Не е показана техническа документи, която да е съгласувана по съответния ред и следва да се сформира Акт за определяне на административно нарушаване ", осведоми той в известие в обществената мрежа Фейсбук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР