Кметът на район Средец“ Трайчо Трайков от ДБ реагира срещу

...
Кметът на район Средец“ Трайчо Трайков от ДБ реагира срещу
Коментари Харесай

Трайчо Трайков с атака срещу Ива Митева и Мая Манолова за депутатските заплати

Кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков от Демократична България реагира против ръководителя на Народно събрание Ива Митева и Мая Манолова. Повод за офанзивата му стана предлагането на ИБГНИ за месечната заплата на народните представители, откакто Мая Манолова изиска тя да стане 1570 лева

„ Сега чух председателката на Народно събрание да споделя, че началната заплата в администрацията на човек без ден стаж е 1600 лева Не знам за коя администрация става дума, при нас в региона има специалисти с по 800 лева, а по министерствата 1600 лева взимат дългогодишни чиновници. Моята е 2400 лева “, написа във фейсбук Трайков.
 Депутатите няма да понижават заплатите си Депутатите няма да понижават заплатите си
Депутатите няма да понижават заплатите си. От " Изправи се БГ! Ние идваме! " предложиха месечната заплата на народните представители да с...

Според него или Народно събрание са аристократи, или Митева е попреувеличила в опит да обори също по този начин нелепото предложение на Мая Манолова депутатите да взимат по 1500 лева По думите на Трайков заплатите на всички места ще си дойдат по местата, когато бизнеси с висока добавена стойност работят умерено и се конкурират за дипломиран личен състав, без някоя бандюга да се пробва да им стане мажоритарен съучастник.

Припомняме, че предлагането провокира спор сред Има Такъв Народ и партията на Мая Манолова. Ива Митева от Има Такъв Народ дефинира настояването на ИБНИ като безусловно популистко и несъстоятелно. По думите й, в случай че това се случи едни хора ще влизат в Народното събрание, с цел да си прокарват лобистки закони и няма по какъв начин народен представител да взима 1500 лв. заплата, по-малко от един младши специалист без нито един ден трудов стаж. Това от своя страна провокира и коментар на Трайчо Трайков за заплатите в държавната администрация. 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР