Кметът на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков е готов

...
Кметът на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков е готов
Коментари Харесай

Кметът на Петрич – клиент на Лаура Кьовеши! Димитър Бръчков попиля 800 бона с куц ремонт на общината, чакат сградата да убие човек

Кметът на Петрич от шайката ГЕРБ Димитър Бръчков е подготвен клиент на прокуратурата, която да го изправи пред съда за колосални далавери с европейски и общински пари. Narod.bg към този момент разкри една от схемите, с която посредством нагласена поръчка са дадени на „ наша компания “ 800 000 лв. за ремонт на постройката на общината, която се трансформира в рискова за петричани.

Иде тирада за „ Основен ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на публични здания, находящи се в град Петрич по план в осъществяване на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 за „ Подобряване на енергийната успеваемост на обект „ Сграда на общинска администрация – възобновяване на административна конструкция “.
 Сградата на общината преди „ ремонта “ за 800 000 лева….  …и след злощастния „ ремонт “, който трансформира постройката в евентуален палач
Резултатът е скръбен – след „ ремонта “ постройката на общината освен че не е подобрила ни на йота своята енергийна успеваемост – съществена цел на лъжливата социална поръчка, само че и напряко е станала рискова за петричани, безапелационен е предприемачът Крум Танев, един от непримиримите критици на незаконното ръководство на гербопитека Димитър Бръчков, който е подал сигнал за далаверата до Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши.

На българската най-малко в област Благоевград явно не може да се разчита, откакто обвинителят от Окръжна прокуратура Георги Мадолев е осведомен детайлно с незаконната скица, само че не си мърда пръста да спре разхищението на публичен запас.

Мадолев открива, че публичната поръчка за 734 000 лв. без Данък добавена стойност е пусната с критерии, на които да дава отговор тъкмо избрана компания – „ Реалити Терм “ ЕООД на Марек Луканов.

Реклама

Прокурорът признава, че са позволени нарушавания на Закона за публичните поръчки (ЗОП) и договорът за саниране на общината е незаконосъобразен. Затова в постановлението си Мадолев написа, че „ за кмета е било налице обвързване да в профил претендента на съображение член 107, алинея 1, т.1 от Закон за обществените поръчки и на съображение член 110, алинея 1, т.2 от Закон за обществените поръчки да приключи процедурата “.

Като връх на своята професионална „ самостоятелност “ прокурорът не крие, че кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков е „ нарушил служебните си отговорности в качеството си на възложител на публичната поръчка “! Но дотук…

Лошото е, че с изключение на откраднатите пари, „ нашата компания “ не е спазила софтуерно осъществяването по санирането – новите плочки са лепени непосредствено върху старите облицовъчни без да се направи термоизолация, което, обаче, основава и риск от рухване на облицовката върху главите на преминаващи около постройката на Община Петрич.

Безобразията с ремонта, организиран от кмета Бръчков, не свършват дотук – в плана е било заложено да има външен асансьор, с цел да създадат зданието налично за хората в неравностойно състояние. Дали има подобен? Познахте, асансьор няма, тъй като би трябвало да се усвоят повече пари, вместо това планът е променен и вместо асансьор има вътрешна рампа… Но парите ги няма.

Прави чест на някогашния към този момент основен проектант на общината Владимир Митрев, че отказал да узакони далаверите на кмета Димитър Бръчков, като постави подписа си под решението за въвеждане в употреба. Да отстояваш истината в Петрич, обаче, си има цена – арх. Митрев безскрупулно е уволнен, с цел да не мъти водата на ГЕРБ.

Целият проблем с наличните документи по проблема, които още веднъж публикуваме, ще бъде изпратен като медиен сигнал до пресофиса на Лаура Кьовеши, чийто екип да обърне особено внимание на незаконното ръководство на Димитър Бръчков, явно ползващо се с утвърждението на баш водача Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ единствено в Narod.bg серия следствия за още куп далавери на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков, които да го изправят на подсъдимата пейка за наставление на всеки, който приема държавната хазна за свое персонално чекмедже
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР