Кметът на Осака Хирофуми Йошимура заяви, че градът му ще

...
Кметът на Осака Хирофуми Йошимура заяви, че градът му ще
Коментари Харесай

Японският град Осака слага край на побратимяването си със Сан Франциско

Кметът на Осака Хирофуми Йошимура съобщи, че градът му ще постави завършек на 60-годишните си връзки със Сан Франциско като побратимени градове ден откакто локалната администрация в американския град публично утвърди слагането на статуя на по този начин наречените "жени за утеха ", станали жертви на полово иго за японската войска по време на Втората международна война, съобщи ДПА.

Правителството на японския министър председател Шиндзо Абе беше призовало кмета на Сан Франциско Едуин Лий да не приема скулптурата, която е подаяние от организация на частни лица. Миналата седмица общинският съвет на града утвърди слагането й, а Абе окачестви решението като бъдещо "изключително огромно страдание ".

Членът на общинския съвет на Осака Масаши Курода от Либералдемократическата партия разкритикува решението за повреждане на побратимените връзки с американския град, заяви организация Джиджи прес. "Това е срам. Няма други думи, с които да се опише ", сподели той. "Отмяната на побратимяването не е верният метод към въпроса. "

През 2011 година първата статуя от този жанр беше сложена пред японското посолство в Сеул, а по-късно сходни скулптурни изображения се появиха и в Австралия, Германия и в някои американски щати, в това число Вирджиния, Калифорния и Ню Джърси. Преди и по време на Втората международна война съгласно историците до 200 000 дами и девойки са били подложени на полово иго от японската имперска войска.

Много от дамите - известни като "жени за утеха " - са били от Корея, която от 1910 до 1945 година е под японско колониално ръководство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР