Кметът на община Враца Калин Каменов се провали със зимното

...
Кметът на община Враца Калин Каменов се провали със зимното
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Иво Лилов: Калин Каменов се провали със зимното почистване

Кметът на община Враца Калин Каменов се провали със зимното разчистване, съобщи изрично ръководителят на регионалният съвет на Българска социалистическа партия Иво Лилов на брифинг през днешния ден. В конференцията присъединяване взеха общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия – Цветелина Дамяновска, Валери Стаменов, Иван Иванов и Стефка Кузманова.
Червените се сплотиха към мнението, че не са били взети съответни и навременни ограничения за почистването на снега и ръсенето на улиците срещу замръзване. Представителите на левицата припомниха, че Враца беше под снежна обсада и при започване на предходната година. Тогава цялата отговорност бе хвърлена върху шефа на комуналното сдружение БКС Момчил Младенов. Именно поради усложнената зимна конюнктура Калин Каменов изиска той директно да дава отговор за БКС и преструктурира сдружението в общинско дружество. Въпреки тези дейности алените са безапелационни, че резултат няма. Затова те упорстват за незабавна промяна на управлението на БКС.
„ Големият въпрос е кой ще поеме отговорността за обстановката, тъй като бяха изхарчени повече от милион и половина лв. за техника. Закупени бяха стотици тонове сол. Ние желаеме да знаем за какво тя не беше разпръсната по улиците в общината. Градът беше под цялостна снежна обсада. Очевидно има огромен проблем и кметът не е кадърен да управлява работата на БКС “, безапелационен бе Иво Лилов.
По думите му двама души би трябвало да понесат лична отговорност за неуспеха със снегопочистването и това са шефът на предприятието и самият кмет. От общината обаче единственото, което се чува в последните дни е „ оглушително безмълвие “, считат представителите на столетницата.
От Българска социалистическа партия са безапелационни, че няма да оставят тематиката и ще упорстват за бистрота. Те пожелаха да се направи публично притежание по какъв начин са реагирали чиновниците на БКС при изобилния снеговалеж, по какъв начин са изразходвани материалите срещу замръзване и къде е отишла всяка една стотинка, отделена за зимно поддържане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР