Кметът на община Свищов Генчо Генчев обяви бедствено положение за

...
Кметът на община Свищов Генчо Генчев обяви бедствено положение за
Коментари Харесай

Бедствено положение в 8 села в община Свищов заради проблеми с водата

Кметът на община Свищов Генчо Генчев разгласи бедствено състояние за осем села поради проблемите с водоснабдяването

Утре ще се прецизира по какъв метод засегнатото население от 8500 поданици ще бъде обезпечавано с вода за пиянство и за санитарно-битови потребности, съобщи

Заради безводието, бедственото състояние е цялостно и безсрочно за 2500 поданици на свищовските села Българско сливово, Горна Студена и Совата, съобщи за „ Хоризонт “ кметът на Свищов Генчо Генчев:

„ Те са към този момент там на минимума - 140-150 грама в секунда вода, което не е задоволително да захраним обитаемоте места. “

Заради сериозното положение на водоизточниците за Александрово, Червена, Овча могила, Драгомирово и Морава бедственото състояние е отчасти.

"6000 души са на режим, само че към този момент не можем да обезпечим и режима. Водата не стига до обитаемоте места. "

Утре са срещите в обитаемоте места сред спешния щаб и кметовете, "за да набележат ограничения за доставката на вода – цистерни, минерални води, каквото е належащо за застраховане на популацията “, добави кметът на Свищов Генчо Генчев.

Започва спешен ремонт в Българско сливово за подмяната на хранителния тръбопровод, където 80 % от водата се губи, уточни Генчев и увери, че се търсят благоприятни условия за анализиране на обстановката и в другите обитаеми места.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР