Кметът на община Симитли Апостол Апостолов подписа анекси към два

...
Кметът на община Симитли Апостол Апостолов подписа анекси към два
Коментари Харесай

Девет улици се благоустрояват в община Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов подписа анекси към два инфраструктурни плана по „ Програма за развиване на селските региони “ 2014 – 2020 година за реорганизация на улици, до дни следва подписването на трети.

По плановете ще бъдат реконструирани улиците както следва: в Симитли - ул. " Марек ", ул. " Eделвайс ", ул. от О.Т. 154 до О.Т.160 в гр. Симитли (кв. Ораново), ул. " Прилеп ", ул. " Иван Вазов;в Крупник – улиците „ Граф Игнатиев “ и " Маличка " ; в Брежани ще се направи реорганизация, възобновяване и благоустрояване на сцена и част от площадното пространство, както и улиците " Георги Бенковски " и " Цар Симеон " в Симитли.

В качеството на бенефициент по процедура „ МИГ Струма - Симитли, Кресна и Струмяни “ 7.2 „ ИНВЕСТИЦИИ В СЪЗДАВАНЕТО, ПОДОБРЯВАНЕТО ИЛИ РАЗШИРЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ МАЛКА Пожарна охрана МАЩАБИ ИНФРАСТРУКТУРА ” BG06RDNP001-19.396, финансирана от ЕЗФРСР по размер 19.2. " Прилагане на интервенции в границите на тактики за Водено от общностите локално развиване “ от мярка 19 " Водено от общностите локално развиване " на Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година

Договорите са тристранно анексирани сред общината, Държавен фонд „ Земеделие “ и Сдружение “ Местна инициативна група Струма - Симитли, Кресна и Струмяни “..

Първият контракт № BG06RDNP001-19.396-0006-C01 „ Подобряване на средата и качеството на живот в гр. Симитли и с. Крупник посредством реорганизация на улици “ включва възстановяване на средата и качеството на живот в обитаемоте места на община Симитли посредством реорганизация на ул. " Марек ", ул. " Eделвайс " и ул. от О.Т. 154 до О.Т.160 в гр. Симитли (кв. Ораново) и ул. " Граф Игнатиев " в с. Крупник, част от общинската улична мрежа.

Вторият контракт, по който на 2 август кметът Апостол Апостолов подписа анекс е „ Повишаване привлекателността на гр. Симитли и село Брежани посредством възобновяване на инфраструктурата “ по Договор за БФП№ BG06RDNP001-19.396-0004-C01.

Проектните действия включват - Реконструкция на улици " Георги Бенковски " и „ Цар Симеон “ в гр. Симитли и реорганизация, възобновяване и благоустрояване на сцена, част от площад в с. Брежани.

Предстои да се подпише и третият контракт № BG06RDNP001-19.396-0005-C01 за реорганизация на ул. " Прилеп ", ул. " Иван Вазов " в гр. Симитли и ул. " Маличка " в с. Крупник– подготвителни работи, реорганизация на уличните платна и тротоари, полагане на пътна маркировка.

Необходимостта да бъдат в допълнение договорирани изискванията на безвъзмездната помощ по двата плана бе подбудена от обстоятелството, че вследствие на извършени пазарни съвещания на съображение чл.21, ал.1 и по отношение на чл.44, ал.1 от Закона за публични поръчки, с предмет „ Изпълнение на строително-монтажни работи (СМР), прогнозната стойност, която е нужна с цел да бъде оповестена социална поръчка за осъществяване на строително-монтажни работи по плана е доста по-висока от утвърдената дотация по плановете. Разликата сред утвърдената стойност на плановете и цената от пазарните съвещания ще бъде дофинансирана от общинския бюджет, като за задачата преди дни Общински съвет – Симитли на свое съвещание гласоподава и реши да бъде обезпечено финансиране за задачите на сполучливото осъществяване на инфраструктурните планове.

Средствата на безвъзмездната помощ по плановете възлиза на800 хиляди лв. като Общинскисъвет - Симитли утвърди 80 хиляди лв. съфинансиране.

Основният резултат от осъществяването на плана ще бъде реконструирани улици с построени нови тротоари, пътна настилка и маркировка и актуализирана и благоустроена сцена в с. Брежани. .

Проектите са със период на осъществяване 24 месеца всеки и до няколко дни следва Община Симитли да съгласува документи с Управляващия орган и да организира социална поръчка според наредбите на Закон за обществените поръчки.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР