Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов проведе среща с

...
Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов проведе среща с
Коментари Харесай

Кметът на Плевен се срещна с временно управляващия посолството на Държавата Палестина в Р България

Кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов организира среща с господин Адхам Зайналдин, краткотрайно ръководещ посолството на Държавата Палестина в Р България. По време на диалога бяха разисквани партньорските връзки сред двете страни.

Д-р Христов показа пред госта актуалната визия на Плевен, като уточни, че градът ни е здравен и академични център, с богата културна история, с голям брой музеи и галерии. Акцент бе подложен и върху желанието на локалната администрация за по-доброто икономическо развиване на района.



Посланик Адхам Зайналдин акцентира, че историята на връзките сред България и Палестина е дълга и дефинира страната ни като незаместим другар. „ Затова искам на България, на българския народ, на Плевен и на хората в този прелестен град устойчиво развиване, триумф и разцвет “, сподели Адхам Зайналдин.

В знак на почитание и другарство кметът на Плевен връчи на палестинския дипломат почетен плакет, а Негово Превъзходителство остави обръщение до жителите на Плевен в Почетната книга на града.



Палестинският дипломат е в Плевен във връзка креативна вечер „ Духът на Палестина “, проведена от Посолството на Държавата Палестина в България и съдружие „ Духът на Плевен “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР