Кметът на Община Котел Коста Каранашев взе участие в откриването

...
Кметът на Община Котел Коста Каранашев взе участие в откриването
Коментари Харесай

Връчиха годишното отличие Апостол на българщината на фестивала в Жеравна

Кметът на Община Котел Коста Каранашев взе присъединяване в откриването на XIV-тото издание на интернационалния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Събитието се състоя по традиция в местността „ Добромерица “, в покрайнините на архитектурен резерват с. Жеравна.

Автентичния по рода си конгрес, който прави скок във времето по традиция през месец август почетоха кметове на общини и обитаеми места от региона и страната, политици, предприемачи, доста същински българи.

По време на формалното разкриване на фестивала, кметът на Община Котел Коста Каранашев съобщи, че през днешния ден, ние българите живеем в доста мъчно време, време, в което културата остава на назад във времето, а на страната ни ѝ липсват персони. „ Ние сме положителни хора! Трябва да открием личностите си! Огледайте се в индивида до вас! “, сподели Каранашев.

Той пожела здраве на Христо Димитров и прикани тези, които ще дефинират бъдещия политически хайлайф на България да търсят такива хора като него.

„ Христо Димитров е от хората, които основават просвета, които карат българина да се усеща по-добър, по-умен и по-щастлив. Такива хора трябват на България! “

Тридневната стратегия на четиринадесетото издание на фестивала на фолклорната носия Жеравна 2022 година стартира на 19 август вечерта с връчването на годишното отличие " Апостол на българщината ". Тази година то бе връчено на великодушния донор, филантроп и родолюбец Николай Кайджиев. След това програмата продължи с осъществявания на представителния танцов отбор на НХГНИ " Константин Преславски ", гр. Варна, национално забавление с разнообразни музиканти и нестинарски игри. На фестивалните подиуми се изявиха още Петя Панева, Тодор и Донка Кожухарови и оркестър " Южни ритми ". Вечерта приключи с нощно етно фолк джамбуре с Формация „ Тъпани и гайди “.

И през тази година по време на фестивала гостите ще могат да се насладят на осъществяванията на голям брой фолклорни обединения от страната. Предвидени са и игри, песни, танци, разнородни и забавни състезания и надигравания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР