Кметът на Община Ивайловград обявява частично бедствено положение на територията

...
Кметът на Община Ивайловград обявява частично бедствено положение на територията
Коментари Харесай

Ивайловградско под погром! Обявено е частично бедствено положение! Не е гръцки остров!

Кметът на Община Ивайловград афишира отчасти бедствено състояние на територията три обитаеми места. Това са с. Ленско, с. Соколенци и с. Меден бук, оповестяват от пресслужбата на Община Ивайловград.

Заповедта на кметицата Диана Овчарова се основава на падналия проливен дъжд, като през последното денонощие е достигнал 100 л/кв. м и наводнил въпросните три села.Компроментирани са настилките на пътните платна и прилежащите им зони, има паднали дървета. Заповедта е издадена, с цел да може да се провдедат избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за ограничение и на въздействието и очистване на следствията от проливните дъждове.

Поради огромния водосбор в региона на Халка тепе край с. Ленско и придошлата вода равнището се е вдигнало до 2 метра височина. Оотнесени са елементи от пътното платно, образували са се дупки от по 250 кв. м. Нарушено е водоподаването и електрозахранването.

Второто обитаемо място, където е въведено отчасти бедствено състояние, е село Соколенци. Поради огромния водосбор там се е събрало огромно количество вода и има компрометирана пътна настилка. На пътя преди селото е формирана дупка с дълбочина 50 см и дължина 25-30 метра.

Вторият обиден сектор е на към 200-300 метра от Соколенци и е с широчина 2 метра, дължина 50-60 метра. Част от пътя е непристъпен, поради насъбрани наноси и лепкава тиня от нивите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР