Кметът на Община Гурково Мариан Цонев опроверга и новосформираната партия

...
Кметът на Община Гурково Мариан Цонев опроверга и новосформираната партия
Коментари Харесай

Кметът на Гурково за Цветанов: Няма да допусна ветропоказател да трупа дивиденти на гърба на Общината

Кметът на Община Гурково Мариан Цонев опроверга и новосформираната партия " Републиканци за България ", че се пробва да рекетира и ликвидира локалното сдружение " Булметал " АД. В позиция до медиите Цонев изрично съобщи, че е подхванал всички законосъобразни дейности, с цел да отбрани ползите на жителите и добави, че Общината е спечелила четири каузи против " Булметал " за нелегално строителство.

" Всеки бизнес има право да работи и ние го поддържаме във всичките му потребности, само че не и когато погазва закона... Като кмет на община Гурково декларирам изрично, че няма да позволи който и да било да заиграва с институцията Кмет, още по-малко политици с анти-ДПС реторика, които като ветропоказатели се въртят по пътя към властта и които са решили в своята беззащитност да гонят политическо оцеляване и да натрупат дял на гърба на институцията Кмет и на всички гурковци ", отбелязва кметът на Гурково.

Ето и цялата му позиция по обвиняванията на " Републиканци за България ":

Във връзка с тиражираните погрешни изказвания и манипулативни внушения по проблема с компания “Булметал” АД – гр. Гурково, изрично декларирам, че в качеството ми на кмет на община Гурково, съм подхванал всички законосъобразни дейности, с цел да защитя интереса на Общината и респективно на жителите ѝ. Това се потвърждава от обстоятелството, че Община Гурково завоюва и четирите правосъдни каузи, заведени против компанията и изпълнителния ѝ шеф по отношение на нелегално строителство.

Решенията на съда удостоверяват още един път законността на подхванатите от мен дейности във връзка с “Булметал” АД.

Действията ми нямат за цел очистване на предприятието, практикуване на напън или цитирания и тиражиран в общественото пространство рекет, за което ще потърся правата си в съда, в случай че не получа опрощение за внушенията, които се вършат.

Всеки бизнес има право да работи и ние го поддържаме във всичките му потребности, само че не и когато погазва закона.

В тази връзка напомням, че върховенството на закона е над всичко и решенията на правосъдните органи не се разясняват, а се извършват.

Учудващо е, че дискредитирани политици упорстват за неспазването на закона и не се интересуват за какво до в този момент не са подхванати дейности за върховенството на закона.

Всички помним локалните избори предходната година, когато против мен и Политическа партия “Движение за права и свободи” в община Гурково беше проведена мръсна, недостойна и срамна акция. Кампания с език на омразата, провокациите и внушенията. Кампания на опълчване и ксенофобия. Тогава си задавахме въпроса “защо и от кого” и през днешния ден може би отговорът пристигна самичък?

Питахме тогава, питаме се и през днешния ден: къде бяха държавното управление и властта, когато бяха изпратено всички институции да ревизират мен, околните ми и общината? Явно има връзка сред тогава и в този момент.

И тогава, и в този момент декларирам, че не вземам участие в разделянето и опълчването на хората, не съм го правил и няма да го направя!

В момента в ход е досъдебно произвеждане Директива за птиците 284/3М-1017 от 2020 година за определяне на незаконно действие във връзка с павета, дарени от АПИ на Общината през 2018 година, които са напълно общинско имущество, само че по някаква причина се намират не къде да е, а на територията на компания „ Булметал” АД.

С моя заповед № 3-461/13.10.2020 година е назначена и комисия, която да извърши инспекция за констатиране на нелегално строителство и нарушавания при ползането на градежи или елементи то тях. Същата комисия би трябвало да сътвори и поддържа указател на издадените наказателни постановления и на влезнали в действие заповеди за унищожаване на противозаконни градежи. Паралелна инспекция на компанията правят и други заинтригувани държавни институции, измежду които: Икономическа полиция, РДНСК, Агенция за бежанците, Инспекция по труда. Това красноречиво удостоверява правотата на подхванатите дейности.

Като кмет на община Гурково декларирам изрично, че няма да позволи който и да било да заиграва с институцията Кмет, още по-малко политици с анти-ДПС реторика, които като ветропоказатели се въртят по пътя към властта и които са решили в своята беззащитност да гонят политическо оцеляване и да натрупат дял на гърба на институцията Кмет и на всички гурковци.

Нека да припомня на тези господа, че, с цел да бъда кмет на община Гурково, в мен са повярвали повече от половината съграждани, имащи право на глас. За мен това не са просто брой гласове. Зад всеки глас стои човек! Това са хора, персони, които повярваха и чакаха смяната, с цел да защитим техните ползи, като се съблюдава законът.

Аз като кмет, определен от листата на Политическа партия “Движение за права и свободи”, съм положил клетва, при встъпването си в служба като кмет, че ще се управлявам от ползите на жителите в община Гурково.

Като кмет на общината от една година, през целия този интервал у мен буди неразбиране фактът, че никой преди този момент не се е поинтересувал от противозаконното строителство на “Булметал” АД. Фирмата работи, а даже нямат публикуван акт 16 за цитираните здания.

Защо преди мен никой не е взел ограничения? Да разбираме ли със съгражданите ми, че някой е защитавал корпоративни ползи? И още доста сходни въпроси остават без отговор. А може би през днешния ден получихме отговори на някои въпроси, само че изникват и още: кой е взимал решенията в община Гурково до в този момент – Цветанов, Кольо Атанасов…кой?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР