Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в
Коментари Харесай

Атанас Камбитов взе участие в Десетото заседание на Комитета по наблюдение по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов взе присъединяване в Десетото съвещание на Комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014- 2020г. То бе намерено от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова. На срещата участваха представители на Европейската комисия, кметове на общини, бенефициенти на програмата, представители на държавни и неправителствени институции.

Дневният ред на съвещанието включи тематиката за настоящото положение на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Беше показано и разисквано изменение на критериите за асортимент на интервенции по процедура „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014- 2020 “ по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване на Оперативна програма “Регионално развитие” и други

По тази точка, кметът доктор Атанас Камбитов направи коментар и изрази мнение по препоръчаните промени, като акцентира, че огромна част от тях към този момент са осъществени в Община Благоевград.

Кметът Камбитов добави, че тези промени биха били нецелесъобразни поради контрактуваните 61 % от бюджета на Приоритетна ос 1. На съвещанието стана ясно, че всички отправени рекомендации от кмета Камбитов и Община Благоевград в мнение до Националното съдружие на общините, ще бъдат прегледани и взети под внимание. По време на срещата бе маркирано, че към този миг Община Благоевград извършва сполучливо Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 с размер на контрактуваните средства по Приоритетна ос 1 над 65 %. Очаква се до края на годината процентовият растеж да доближи 80 %.

Сред прегледаните точки по време на Заседанието бяха и показване и разискване на критерии за асортимент на интервенции по процедура „ Регионална здравна инфраструктура “ по Приоритетна ос 4 „ Регионална здравна инфраструктура “, „ Развитие на туристически атракции “ по Приоритетна ос 6 „ Регионален туризъм “. На съвещанието бе прегледано и Индикативната годишна работна стратегия за 2018г. по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014- 2020г.
 159  15987  123456
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР