Кметът на община Берковица Димитранка Каменова отправи поздрав по повод

...
Кметът на община Берковица Димитранка Каменова отправи поздрав по повод
Коментари Харесай

Поздрав от кмета на община Берковица по случай Коледните и Новогодишните празници

Кметът на община Берковица Димитранка Каменова насочи привет във връзка Коледните и Новогодишните празници.
Ето цялостния текст без редакторска интервенция:

"УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Приемете моите откровени пожелания във връзка идните Коледни и Новогодишни празници.
Всички ние сме в очакване на Христовото Рождество – най-светлия християнски празник!
Обръщам се към вас с благопожелание магията на Коледа да донесе здраве, мир и берекет на Вас, Вашите фамилии и близки!
Рождество Христово е знак на вярата, добротата и любовта сред хората! Съхранявайки традициите, наследени от нашите предци, дано почувстваме магията на празника и да я предадем на нашите деца.
Изправени сме пред най-тежкото предизвикателство на нашето съвремие – битката с епидемията от ковид, трансформирал се в международна пандемия. Време, когато грижата за близък и опазването на човешкия живот са приоритет, а съпричастността и сплотеността на хората са мощ, посредством която ще бъде надвит COVID–19.
Молитвите, които изричаме през днешния ден са за здраве и избавление, за примирение и Божие снизхождение. Само с добрина, мъдрост и достойнство ще преодолеем всяко затруднение.
Нека бъдем доброжелателни, състрадателни, виновни и да осъществим сърцата си с обич, доверие и топла човешка реципрочност! Нека има светлина в домовете ни, вяра в душите ни и деликатност в ръцете ни! Нека чистотата и смирението на святата Коледна нощ се трансфорат в мотив да се опрем на вярата си, да послушаме вътрешния си глас, да проявим добрина към близък си!
Нека Коледният дух окрили сърцата ни за положителни каузи и да ни даде сили и топлота, с цел да поддържаме ближните, да споделяме насъщния и да посвещаваме напъните си освен на личното си благоденствие, а и на всеки в потребност, тъй като Коледа е урок по добрина и празник на подареното време на хората.
Нека Бог да благослови фантазиите Ви и да ги претвори в дните Ви!
СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ! ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР