Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио въведе комендантски час

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио въведе комендантски час
Коментари Харесай

Протестите в Ню Йорк прераснаха в бунтове и мародерства

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио вкара комендантски час в града, откакто мирните митинги поради гибелта на Джордж Флойд, прераснаха в протести. За последното денонощие в града са арестувани над 250 души. Седем служители на реда са потърпевши, 11 автомобила на полицията са развалени.

През светлата част на деня демонстрациите бяха мирни, само че както и в предходни дни, с настъпването на вечерта започнаха и проблемите, отбелязва Асошиейтед прес. Хората се втурнаха и разрушиха магазини и започнаха да изнасят артикули, всеки колкото може да побере в ръцете си. В региона на центъра " Рокфелер " бяха изпочупени прозорци. Най-известната комерсиална улица в Ню Йорк, 5-о авеню на Манхатън, също стана обект на мародерства.

Журналисти настояват, че има " неконтролируемо " количество грабежи, магазините се изпразват от " стотици хора ".

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия журналистът от Чикаго Елена Цанева разгласи, че в Съединени американски щати има повече от 30 български служители на реда, които работят в разнообразни щати. " Аз имам информация за трима леко ранени при безредиците в последните дни. Нараняванията не са съществени, хората се възвръщат, в разнообразни щати са ", добави тя.

По думите й, напрежението в Съединени американски щати е много съществено.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп провокира нова вълна от отвращение, откакто полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разчисти протестиращите пред Белия дом, с цел да може президентът да театралничи за фотоси в близката черква, развалена по време на гражданските безредици, заяви Агенция Франс Прес.

Този ход му завоюва внезапно неодобрение от кмета на града, епископа и водещи демократи, в това число някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който разгласи потреблението на мощ единствено " за фотография ".

Посещението на Тръмп в историческата черква " Сейнт Джон ", от другата страна на улицата против Белия дом, пристигна, откакто той направи послание, в което отхвърли вандализма, последвал антирасистките митинги, обхванали страната от седмица. Докато говореше, органите на реда - в това число военната полиция изстреляха сълзотворен газ, с цел да разгонят мирните протестиращи в парка Лафайет, покрай Белия дом, тъй че президентът да може да отиде до църквата. Известна като " Църквата на президентите " - " Сейнт Джон " е била изрисувана с графити и отчасти развалена от пожар по време на вълненията в неделя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР