Кметът на неотдавна освободеният украински град Буча обвини руските войски,

...
Кметът на неотдавна освободеният украински град Буча обвини руските войски,
Коментари Харесай

Готвят нови санкции срещу Русия след жестокостите в Буча. Москва отрича обвиненията

Кметът на наскоро освободеният украински град Буча упрекна съветските войски, че съзнателно са избивали цивилни по време на траялата месец окупация - изказвания, които съветското министерство на защитата отхвърля.

Анатолий Федорук сподели на екип на Ройтерс две тела със завързан бял плат към ръцете. Това по думите му е почеркът на бойците от Чечения - република в Южна Русия, която изпрати бойци в Украйна в поддръжка на съветските сили, осведоми Българска телеграфна агенция.

Министерството на защитата на Русия назова през вчерашния ден " провокация " фотосите, които се твърди, че демонстрират осъществени от съветските сили закононарушения.

" Всяка война има някакви правила за отношение към цивилните. Руснаците демонстрираха, че съзнателно убиват цивилни ", сподели Федорук. Според него над 300 поданици на града ас били убити.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери истинността на изказванията му.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели през вчерашния ден, че западните страни ще се договорят в околните дни за налагане на още наказания против Русия, откакто Украйна упрекна съветските войски в осъществяване на военни закононарушения край Киев, предадоха ДПА и Ройтерс.

" В идващите няколко дни ще се споразумеем за по-нататъшни ограничения от страна на съдружниците ", съобщи Шолц пред кореспонденти в канцлерството, без да даде детайлности какво могат да включват новите наказания.

Той сподели, че съветският президент Владимир Путин и неговите поддръжници ще понесат последствия за своите дейности.

" А ние ще продължим да доставяме Украйна с оръжия, с цел да може тя да се пази от съветската инвазия ", съобщи той.

" Убиването на цивилни е военно закононарушение ", сподели канцлерът.

" Ние би трябвало непреклонно да проверяваме закононарушенията, осъществени от съветската войска ", съобщи Шолц.

Германската министърка на защитата Кристине Ламбрехт сподели, че Европейският съюз би трябвало да разиска прекъсване на вноса на съветски газ.

Междувременно Русия изиска среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради " ненавистните провокации ", осъществени съгласно нея от Украйна в град Буча, съобщи Франс прес.

" След ненавистните провокации на украинските радикали в Буча, Русия изиска среща на Съвета за сигурност в понеделник, 4 април ", написа в " Туитър " заместник-постоянният представител на страната в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Москва отхвърля да е убивала цивилни и счита случая с Буча за режисура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР