Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на работодателите да изпратят

...
Кметът на Москва Сергей Собянин нареди на работодателите да изпратят
Коментари Харесай

Кметът на Москва нареди 30% от служителите да работят от вкъщи

Кметът на Москва Сергей Собянин подреди на работодателите да изпратят минимум 30% от личния състав си да работи от у дома за прекъсване разпространяването на ковид, откакто случаите скочиха до към 2000 дневно в съветската столица, осведоми " Ройтерс ".
 Коронавирус: Кметът на Москва подреди на възрастните да си останат по домовете
Коронавирус: Кметът на Москва подреди на възрастните да си останат по домовете

" За страдание ние виждаме доста нарастване

В блога си Собянин написа, че има нарастване на приетите в болница с ковид в Москва с към 5000 за седмица и че делът на децата измежду инфектираните в столицата е повишен над 19% за първи път.

Той сподели, че от понеделник, 5 октомври, работодателите би трябвало да пуснат минимум 30% от личния състав да работи отдалечено, както и всички служащи на възраст над 65 година и с хронични болести.

" Надявам се, че тези ограничения ще са задоволителни за прекъсване растежа на инфекциите и че няма да се постанова да подхващаме по-строги ограничения ", означи кметът на съветската столица.

Собянин сподели още, че има изключение за здравните служащи и тези, които работят в отбранителния бранш.

За последното денонощие в Москва са регистрирани 2424 случая, а общо в страната са доказани 8945 инфектирани - най-високото равнище от 12 юни. Общо в страната случаите набъбнаха до 1 185 231. 169 души са умряли за последните 24 часа, с които се усилват до 20 891.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР