Кметът на Манчестър Анди Бърнам заяви, че ще се съобрази

...
Кметът на Манчестър Анди Бърнам заяви, че ще се съобрази
Коментари Харесай

Кметът на Манчестър: Ще приема най-тежката карантина, ако я наложат!

Кметът на Манчестър Анди Бърнам съобщи, че ще се съобрази със закона и ще одобри карантина от най-високата трета степен, в случай че държавното управление реши да я наложи.

На Бърнам и други локални ръководители бе даден ултиматум до през днешния ден до обед да реализират съглашение с държавното управление.

Вече близо седмица продължава напрежението сред някои общини и държавното управление по отношение на налагането на карантини от по-висока степен, според схемата на Борис Джонсън за местни карантини.

Особено сериозно е ситуацията в Манчестър и предградията, където кметът на града Анди Бърнам разгласи, че няма да одобри мярката, в случай че не бъде контрактуван обективен пакет от финансова помощ за бизнеса.

Министърът на локалното самоуправление Робърт Дженрик съобщи късно нощес, че в случай че до през днешния ден до обед не бъде реализирано съглашение, министър председателят персонално ще реши какви да бъдат идващите стъпки, а това бе изтълкувано като ултиматум за налагане на карантината.

Анди Бърнам съобщи тази заран, че каквото и да е решението той ще се съобрази със закона, което ненапълно понижи напрежението.

Бърнам обаче сподели, че ултиматумът е „ леко провакативен ход “ на управляващите, само че той ще се опита да откри решение.

Кметът на Манчестър, който е лейбърист, още веднъж акцентира, че не си играе на политика и единствената му цел е да получи съответна финансова помощ от държавното управление.

Междувременно основният теоретичен консултант на държавното управление - сър Патрик Валанс изрази мнение, че ваксина против ковид надали ще спре изцяло болестта и болестта може би в никакъв случай няма да изчезне изцяло.

Той уточни, че едрата шарка е единственото заболяване от този вид, с което човечеството изцяло се е преборило и че в бъдеще Covid-19 е допустимо да бъде лекуван по-скоро като сезонен грип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР