Кметът на Лондон Садик Хан заяви днес, че рекламата на

...
Кметът на Лондон Садик Хан заяви днес, че рекламата на
Коментари Харесай

Лондон казва не на бързите храни. Поне на рекламите в градския транспорт

Кметът на Лондон Садик Хан съобщи през днешния ден, че рекламата на бързи храни ще бъде неразрешена от февруари в цялата градска транспортна мрежа, като част от проекта за справяне с детското затлъстяване, написа CNN.

Ограниченията ще влязат в действие на 25 февруари и ще обгръщат всички реклами на храни и безалкохолни питиета с високо наличие на мазнини, сол и захар. Това ще включва артикули като шоколадови питейни заведения, захарни питиета и бургери.

Хан предложи възбраната през май, а платформата му за онлайн полемики - Talk London, получи 1,500 отговора на консултацията с 82% утвърждение за предлагането.

Кметът разказва рецесията със затлъстяването при децата като " тикаща бомба ".

" Ясно е, че рекламата играе голяма роля в избора, който вършим, без значение дали го осъзнаваме или не и лондончани демонстрират голяма поддръжка за възбрана на реклами за нездравословна храна и питиета в нашата транспортна мрежа ", споделя той в изказване.

" Изключително недопустимо е в град, който е толкоз преуспяващ, мястото където живеете и сумата, която печелите да имат толкоз огромно въздействие върху това дали имате достъп до здравословна, питателна храна ", сподели той.

Хан също по този начин отбелязва, че затлъстяването слага живота на младите лондончани в риск и оказва голям напън върху здравната система. Изследванията на кметството демонстрират, че Лондон има едни от най-високите равнища на наднормено тегло и затлъстяване в Европа, като това визира близо 40% от децата на възраст 10 и 11 години.

Новината беше приветствана от водещи здравни деятели, в това число от готвача Джейми Оливър, който назова хода " необикновен ".

Съобщението идва един ден след публикуването на данни, показващи внезапно нарастване на броя на децата и младежите във Англия, които са диагностицирани с диабет вид 2. Близо 7000 млади британци в този момент страдат от заболяването, която е директно обвързвана със затлъстяването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР