Кметът на Киев Виталий Кличко заговори за тежка кампания за

...
Кметът на Киев Виталий Кличко заговори за тежка кампания за
Коментари Харесай

РАЗРИВ: Кличко се оглежда в стола на Зеленски?

Кметът на Киев Виталий Кличко заприказва за " тежка акция за дискредитиране на столичните управляващи " и на самия него във видеообръщение, оповестено във " Facebook " и " Телеграм ". Случилото се дава нов мотив на анализаторите да считат, че има голям раздор в столицата и той вероятно се дължи на ползи към постовете или другояче казано, Кличко евентуално се оглежда в стола на Зеленски. 

Според Кличко задачата на акцията е да бъде принуден наложително да напусне поста. Бившият първенец по бокс не загатна украинския президент Володимир Зеленски, само че бъдещето му е нестабилно след публичния митинг поради гибелта на трима души при съветска офанзива против Киев.

Тогава противовъздушно леговище се оказа заключено и бе подредена инспекция на всички обекти в украинската столица. Оказа се, че под половината от 4655 убежища са свободно налични, а едвам 15 на 100 дават отговор на всички нужни условия.

Между Кличко и президентската администрация се размениха обвинявания за станалото, въпреки кметът да призна, че носи известна отговорност. А напрежението сред водачът на УДАР (партия - б.р.) и президента не стопира от предходната година. 

Кличко изясни, че инспекциите на управляващите - които навлязоха в нова фаза, откакто почитан чиновник по сигурността в Киев се оказа " обвинен " тази седмица - основават " безпорядък в ръководството на столицата ", и то във военно време.

Кметът на Киев въпреки всичко отхвърли " политическите борби " като вид в хода на съветската инвазия, въпреки името му да се загатваше като съперник на Зеленски преди президентските избори, преди Русия да нахлуе в Украйна. От през вчерашния ден Роман Ткачук, шеф на Отдела по общинска сигурност в Киев, е под домакински арест поради случая с убежищата.
ТЕМА преди 1 час 402 преди 5 часа 416 преди 14 часа 12419
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР