Кметът на Киев Виталий Кличко публикува емоционално обръщение на Владимир

...
Кметът на Киев Виталий Кличко публикува емоционално обръщение на Владимир
Коментари Харесай

„Моля ви, действайте сега! Спрете тази война!“ Владимир Кличко с призив към света след атаката срещу Киев

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласява прочувствено послание на Владимир Кличко в Туитър.

„ Обръщам се към целия свят да спре тази война, която стартира Русия. Цивилни умират, улучени от ракети, и това се случва в сърцето на Европа. Няма време за губене, тъй като това ще докара до филантропична злополука. Трябва да действаме в този момент, с цел да спрем съветската експанзия. С всичко, което можем. Сега! След час или на следващия ден ще бъде късно. Моля ви действайте в този момент! Не чакайте! Спрете тази война! “, споделя Владимир Кличко.

Призивът на някогашния международен първенец по бокс в тежка категория Владимир Кличко идва часове откакто Киев претърпя най-тежката си нощ от началото на съветската инвазия против Украйна. Бойните дейности се водиха по улиците на града. 35 души са ранени, измежду тях и деца, заяви кметът Виталий Кличко в предходна обява.

Двамата братя оповестиха по-рано, че остават в Киев, с цел да го бранят.

Междувременно стана ясно, че Унгария ще поддържа всички наказания на Европейския съюз против Русия и няма да блокира нищо. Това сподели министър председателят Виктор Орбан в събота на украинско-унгарската граница.

„ Унгария даде ясно да се разбере, че поддържаме всички наказания, тъй че няма да блокираме нищо. Приемаме и поддържаме това, което министър председателите на Европейския съюз могат да се договорят “, сподели Орбан.

"Това е моментът да бъдем единни. Това е война ", сподели той и добави, че напъните за мир са най-важните.

Унгарирските управляващи споделиха, че поддържат и дейностите за прекъсване на достъпа на Русия до световната система за разплащания SWIFT. Мярка, която Киев изиска, заявявайки, че това неотложно ще засегне съветската стопанска система.

Полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че всички наказания против Русия би трябвало да бъдат на масата, в това число затваряне на тръбопроводите "Северен поток ", които доставят съветски газ за Европа, както и прекъсване на достъпа до SWIFT.

Президентът на Литва Гитанас Науседа сподели, че е значимо на Украйна да бъде предоставена "истинска военна помощ ".

Лидерите на Полша и Литва се срещнаха в събота с немския канцлер Олаф Шолц. „ Дойдох в Берлин, с цел да разтърся съвестта на Германия, тъй че най-сетне да вземат решение за в действителност сурови наказания, които ще повлияят на решенията на Кремъл “, сподели полският министър председател Моравецки.

„ Трябва да спрем Северен поток 1 и 2, би трябвало да понижим зависимостта от първични материали, да отрежем съветските финансови институции от финансовите пазари, да конфискуваме активи на олигарси, да спрем достъпа до SWIFT за Русия... Всички наказания против Русия би трябвало да бъдат поставени на масата, " сподели Моравецки.

Президентът на Литва Науседа сподели, че ще изиска от немския канцлер Шолц да поддържа предоставяне на Украйна на статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз и да й се изпрати забележителна военна помощ. "Важно е в този момент да се даде действителна военна помощ на Украйна. Това е най-важно... имаме потребност от бързо решение ", сподели той.

От профила в Туитър на Володимир Зеленски стана ясно още, че Италия поддържа концепцията за изключване на Русия от системата SWIFT, а Турция затваря Черно море за военни кораби на Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР