Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че жена е загинала

...
Кметът на Киев Виталий Кличко каза, че жена е загинала
Коментари Харесай

Жертви и разрушения след атаката над Украйна СНИМКИ+ВИДЕО

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че жена е починала при съветски офанзиви с дронове в украинската столица, а различен човек към момента е бил покрит под отломки. Вътрешният министър Денис Монастирски сподели, че няколко индивида са били убити при съветски удари в украински градове през днешния ден.

" Всичко, което се случва (тук), е тероризъм ", съобщи Кличко пред кореспонденти, откакто жилищни здания са били улучени при ударите.



Според украинският министър-председател Денис Шмигал при офанзивите също по този начин е бил изумен енергиен обект.

Украинските военновъздушни сили обявиха, че от нощес са унищожили 37 съветски дрона, представляващи към 85 % от безпилотните летателни апарати, участвалите в офанзивите.



" Това е много добър резултат за активността на нашата противовъздушна защита, а броя ще се усилва в бъдеще ", сподели представителят на военновъздушните сили Юрий Игнат. По думите му всички дронове са пристигнали в Украйна от юг, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, че на 13 септември 2022 година потреблението на „ Шахед 136 “ бе публично доказано от фотоси на остатъци от дрона, само че с съветското му название „ Герань-2 “. Според Родион Кугалин, който артилерийски пълководец на 92-ра бригада, „ Шахед 136 “ е употребен за унищожаването на четири гаубици, както и два БТР-а по време на офанзивата на Харков.

На 23 септември се появяват още данни за офанзиви с дронове в Одеса. В обществената мрежа „ Телеграм “ се появяват и клипове на прелитането на дроновете.

В ранните часове на 5 октомври дронът съумява да доближи до град Бяла Черква в Киевска област. Това е първият случай, при който е потвърдено, че „ Шахед 136 “ може да доближи региона на Киев.



Според украинските бойци „ Шахед 136 “ може да се чуе от няколко километра. Наричат го иранският мотоциклет, тъй като шума прилича този на мотор. Уязвим е на огън. Армията пуска против тях МиГ-29 изтребители, чиято цел е да смъкват дроновете, само че това е извънредно мъчно, тъй като дронът може да лети на доста ниска височина. Подобна тактика е употребена за събаряне и на ракети.

На фрагменти, публикувани от международните медии, се вижда ситуацията в украинската столица през днешния ден. Войник се опитал да стреля по нападащите дронове, а различен се е прикрил до стена, гледайки уплашено към небето.

Виждат се и част от разрушенията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР