Кметът на Калофер Румен Стоянов беше оправдан по делото за

...
Кметът на Калофер Румен Стоянов беше оправдан по делото за
Коментари Харесай

Кметът на Карлово загуби дело за клевета

Кметът на Калофер Румен Стоянов беше оневинен по делото за клюка , водено от градоначалника на Карлово доктор Емил Кабаиванов . След 2 години и 11 съвещания съдът реши, че думите на Стоянов не са неистина , а правно неиздържани .

Поводът за делото беше присъединяване на Румен Стоянов в утринния блок на „ Българска национална телевизия “ на 7 януари 2021 година, в което той споделя, че Кабаиванов е осъждан за кражба и приказва за изчезнали пари от.

Обвинението против Кабаиванов беше, че е назначил в екипа на европроекта за построяването на Пречиствателната станция на града съпартийците си Никола Хаджийски Милко Стрехин ,  Елен Писачев и споделил на другите, че тримата няма да вървят на работа, само че ще получават заплати. Той призна виновността си и възвърне вредите от към 26 000 лв. .

Съдия Панайот Велчев не счита казаното от Румен Стоянов за клюка, тъй като кметът не е правист и не е задължен да прави разлика сред разнообразни закононарушения против собствеността като кражба и занемареност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР