Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил отрече да има злоупотреби при

...
Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил отрече да има злоупотреби при
Коментари Харесай

Нуридин Исмаил категоричен: Няма злоупотреби с парите за Хитрино

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил отхвърли да има злоупотреби при изразходването на парите за възобновяване на селото след опустошителния гърмеж през 2016 година.
Исмаил отговори на изказванията на омбудсмана Мая Манолова, която го упрекна в липса на бистрота и отчетност за 5-те млн. лева, отпуснати от страната. Миналото лято от Движение за права и свободи изключиха Исмаил от редиците си поради сигнали със сходни изказвания.
„ Аз съм най-заинтересованият човек в България истината да излезе наяве”, съобщи Исмаил в изявление bTV.
През септември Манолова посети Хитрино, където е събрала тъжби от поданици на селото. Малко по-късно прокуратурата разпореди инспекция.
„ Не може да си в селото за 2,3,4 часа и да правиш такива обвинявания, да правиш такива квалификации”, настоя Исмаил.
По думите му той към момента не е видял жалбите, подадени към омбудсмана. Настоя обаче, че нито един лев не е бил изразходван без решение на Социалния фонд.
Продължават подозренията по какъв начин се харчат парите за Хитрино
„ Фонд „ Социална закрила” реализира регулярен мониторинг, инспекции на място в Хитрино. В резултат на този мониторинг се утвърждават само разноски, които са действително изпълнени. При тези инспекции не са установени данни за нередности. Ние без решение на фонда дори не сме подписвали договор”, уточни Исмаил.
Той прикани тематиката да остане открита в обществото до изясняване на истината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР