Кметът на Генерал Тошево, обвинен в подаване на невярна информация,

...
Кметът на Генерал Тошево, обвинен в подаване на невярна информация,
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево е на свобода срещу 10 000 лв. гаранция

Кметът на Генерал Тошево, упрекнат в подаване на погрешна информация, обвързвана с разходване на европейски средства, беше освободен от ареста против гаранция от 10 000 лв..

Валентин Димитров беше арестуван по искане на    Той е получил пари от Брюксел за повишение на енергийната успеваемост на три здания.
„ Обвинението е за това, че при искане за дефинитивно заплащане по план с ръководещ орган Министерство на регионалното развитие са показани погрешни сведения, показани са актове по отношение на строителството, които не дават отговор на обективното положение на обектите. Това са към 140 000 лева “, изясни европейският делегиран прокурор в България Михаела Райдовска.

Снимка: bTV
Целият план е за към 300 000 лв.. Сигналът е подаден от жител за една от постройките, допълниха от прокуратурата.

„ Към посочената дата и показана пред ръководещия орган постройката изобщо не е била изпълнена, била е изпълнена едвам на 30% “, добави Райдовска.

Според жители на Генерал Тошево, които излязоха на митинг в отбрана на кмета, повода за ареста е друга, а точно идните локални избори.
 
Дойдохме да си защитим кмета, тъй като това са единствено компромати. Толкова добър кмет на община. Защо желаят да го срутен не знам “, съобщи един от тях.


Снимка: bTV
„ Заради тези хора си заслужава да се борим, за тези хора. Винаги съм работил единствено и в интерес на нашите хора, на община Генерал Тошево “, съобщи Валентин Димитров.

От Българска социалистическа партия, издигнала Димитров, споделиха че ще го поддържат и за трети мандат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР