Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе участие в работна среща,

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе участие в работна среща,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград взе участие в среща между училища и бизнес за план-приема за учебната 2023/2024 г.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе присъединяване в работна среща, в границите на която бяха разисквани подготовката и планирането на приема на възпитаници след VII клас през образователната 2023/2024 година.

На нея участваха шефове на образователни заведения, представители на бизнеса, Бюрото по труда и Регионално ръководство по обучение, уредник на срещата.

В рамките на форума участниците се сплотиха към концепцията, че е належащо тактиката  за подготовката на професионални фрагменти да бъде усъвършенствана, с цел да може след довеждане докрай на образованието учениците да бъдат готови, тъй че да дават отговор на потребностите на бизнеса в най-голяма степен.

В тази връзка кметът Илко Стоянов пое ангажимент Община Благоевград да инициира регулярни срещи сред обособените страни, за реализиране на градивен разговор и положителни резултати.

С цел учениците, кандидатстващи след VII клас, да създадат своя осведомен избор за по-нататъшното си обучение, Община Благоевград възнамерява от идната година  традиционно да провежда и „ Панорама на професионалните гимназии “, в границите на която образователните заведения да могат да презентират опциите за образование, които оферират и последващата реализация.

В срещата взе присъединяване и Симона Митова, шеф на дирекция „ Образование “ към Община Благоевград.

Домакин на форума бе Благоевградска професионална гимназия „ Ичко Бойчев “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР