Кметът на Благоевград Илко Стоянов подкрепи инициатива на хората с

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов подкрепи инициатива на хората с
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов към незрящите хора в Благоевград: Вие сте пример за сила и непоклатима воля 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов поддържа самодейност на хората с нарушено зрение в Благоевград, проведена пред зала „ 22 септември “ от Регионалния съюз на слепите във връзка Международния ден на белия бастун. 

Той приветства участниците, които демонстрираха умения в игри по брайлов шах и табла. Освен това, на пл. „ Георги Измирлиев “ в Благоевград бе направена и проява на особено създаден програмен продукт, състоящ се от четци, в помощ на незрящите.

„ Вие сте образец за това по какъв начин човек може да бъде мощен и за това по какъв начин можем да намерим позитивното в един нелек живот. Ще продължим да ви поддържаме, тъй като сте почтена част от нашето общество “, сподели кметът Илко Стоянов. 

На събитието участваха ръководителят на РО на Съюз на слепите Борислав Лазаров и Васил Тодоров, ръководител на Териториалната организация на Съюза на слепите в България. 

В мероприятието интензивно присъединяване взеха и доброволци от Българския Червен кръст, които оказваха подпомагане на незрящите хора.  

Международният ден на белия бастун се отбелязва се от 1969 година по решение на Международната федерация на слепите за привличане на вниманието на интернационалната общественост към проблемите на хората с нарушено зрение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР