Кметът Любомир Христов покани общинските съветници от постоянната комисия по

...
Кметът Любомир Христов покани общинските съветници от постоянната комисия по
Коментари Харесай

Необходими са още средства за ремонта на Младежкия дом в Шумен

Кметът Любомир Христов предложения общинските съветници от непрекъснатата комисия по просвета към Общинския съвет да посетят Младежкия дом, където сега текат ремонтни действия.

Заедно със зам.-кмета по строителство инж. Боян Тодоров, основния проектант Галин Антонов и ръководителя на обекта инж. Драгомир Василев от „ Автомагистрали – Черно море “ те обясниха пред общинските съветници, че с цел да бъде изработен първокласен ремонт на постройката, ще са нужни още средства.

На срещата стана ясно, че администрацията има желание да показа пред общинските съветници лист от действия, които би трябвало да се извършат в допълнение, както и точна сметка на средствата, които вероятно да бъдат утвърдени от Общинския съвет.

„ Ако желаеме да оставим на шуменци една в действителност съвременна и комфортна за прилагане социална постройка, по-добре да предвидим още средства от бюджета, само че да я създадем както би трябвало “, сподели Христов. Той  добави още, че задачата на това посещаване е съветниците да видят какво е положението на Младежкия дом, какво е планувано и какво още е належащо да се направи и тогава те да решат дали ще поддържат едно такова предложение на администрацията.

По думите на основния проектант Галин Антонов, планът е юридически преди близо 10 години и тогава постройката не е била в положението, в което е в този момент. Освен това, от този момент до през днешния ден е изменена и нормативната база, на която би трябвало да дават отговор сходни здания, както по повод пожарната сигурност, по този начин и във връзка с другите детайли от строителството – отопление, ВиК, осветяване и така нататък Той напомни, че в плана е заложена единствено промяна на дограмата, външната изолираност, покрива, паркета и столовете в концертната зала.

Ръководителят на обекта инж. Драгомир Василев от “Автомагистрали – Черно море ” изясни, че действия, които софтуерно би трябвало да се изпълнят преди този момент или по-късно, не са включени. При вътрешните поправки, да вземем за пример, е планувано по-скоро за изкърпване след работата по ел. или ВиК инсталациите, а не осъществяване на изцяло реновиране. Не са включени замяна на настилката от балчишки камък, която е доста амортизирана, на тавана под танцувалната зала. Не са планувани възобновяване на озвучаването, на осветлението в залите и редица други действия, които са наложителни при реновиране на постройката.

Кметът Христов напомни, че това е един от тези планове, които бяха наследени през 2015 година. Макар и с доста дефекти, които в този момент се виждат, за жалост, той въпреки всичко беше включен в капиталовата стратегия на общината и импортиран за финансиране по Оперативната стратегия „ Региони в напредък “, с цел да не се изгубят средствата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР