Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус

...
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус
Коментари Харесай

Кметът на Бургас предлага да се изгради нов корпус в Математическата и Френската гимназия

Кметът Димитър Николов предлага да бъде построен нов образователен корпус в двора на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ и ГРЕ „ Г. С. Раковски “. Вече има направен план, а Общинският съвет ще гласоподава да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото реализиране.  

Новият корпус ще се употребява от учениците и на двете гимназии. Той ще обезпечи опция за прекосяване към едносменен режим, съвременна среда за образование, ще увеличи опциите за избор на занимания по ползи, които да предизвикват и развиват креативните качества на децата.  

Учебната постройка е проектирана да бъде на три етажа с общо 22 класни стаи, като две от тях ще са на партерното равнище и по 10 на първи и втори етаж.  
Кметът на Бургас желае от Министерство на здравеопазването позволение за откриване на профилирана детска болница
Кметът Димитър Николов е подготвен да внесе в Министерство на здравеопазването заявление за приемане на авансово единодушие за основава...

На партерния етаж ще са ситуирани публика с опция за независимо потребление, кътове навън под козирките на постройката за обществени контакти сред учениците, спорт и експозиции с опция за зареждане на мобилни устройства, покрити площадки за тенис на маса и велосипеден паркинг с опция за зареждане на тротинетки.  

На първия и втория етаж ще има обособени мултифункционални кътове за отмора и връзки учителска стая и две компютърни зали.  



Класните стаи и компютърните кабинети ще са оборудвани с самостоятелни работни места за всеки възпитаник. Целта е да се обезпечи опция за модулно групиране и разбъркване на работните маси в работни кътове и опция за образуване на разнообразни сюжети на осъществяване на образователните занимания.  

Във всяка стая ще се слагат станция за стерилизация, ситуирана директно до входа на пространствата, и кошове за разделно събиране на боклуци. За всеки възпитаник е планувано персонално шкафче. В класните стаи и компютърните кабинети ще имат заключения за монтаж на мултимедийно устройство, мултимедийна дъска и зоново осветяване. Осигурена е опция за затъмнение на пространството чрез щори. Работното място за учителя ще е оборудвано с електрическо зареждане и кабелна връзка към локалната учебна мрежа.
Зам.-министър Нина Стоименова: Проектът за интерактивна библиотека в Бургас заслужава възторженостти от всички
" Интерактивната библиотека в Бургас е един от първите изпълнени общински планове за възстановяване на културната инфраструктура в България...

Учителската стая ще разполага със заседателна маса с 30 места. За застраховане на педагогическата ще има работно място с компютър, копирна техника и кабелни връзки към локалната учебна мрежа.  



За хората с увреждания са планувани независими санитарни възли. Всички равнища в постройката ще бъдат свързани с асансьор.

Покривът на постройката ще бъде мултифункционален и ще предлага опция за разнообразни занимания. Той ще разполага с открита площадка за отдих по време на междучасията, ъгъл за другарство навън, инсталационни площи и складово помещение. Покривното пространство ще бъде обезопасено с защитна ограда. 

Визуализациите са на абстрактен план, утвърден от Експертния съвет по устройство на територията към Община Бургас, който е допустимо да се промени при подготовката на работния.

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР