Кметът д-р Цветан Ценков изпрати днес предиобед писмо до министъра

...
Кметът д-р Цветан Ценков изпрати днес предиобед писмо до министъра
Коментари Харесай

Община Видин с декларация в подкрепа на ръководството и екипа на МБАЛ „Света Петка“

Кметът доктор Цветан Ценков изпрати през днешния ден предиобед писмо до министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, в което показва паниката си от офанзивите, на които за следващ път е подложено лечебното заведение.

„ За мен няма подозрение, че тези офанзиви са политически в своята основа и имат за цел шефът на видинската болница доктор Ивета Найденова и цялото управление да бъдат заменени “, се показва в декларацията на доктор Ценков.

В качеството си на кмет, само че и на доктор доктор Ценков декларира, че през миналите две години, когато светът се изправя пред невиждана по своите размери зараза, доктор Найденова и екипът на МБАЛ „ Света Петка “ са положили неимоверни старания, с цел да подсигуряват качествена болнична помощ на жителите на област Видин.

„ Благодарение на положителния мениджмънт на доктор Найденова, положението на регионалната болница се стабилизира. Доказателство за това е фактът, че бе възобновена активността на основните отделения по неврология и акушерство и гинекология. Работи се и за възобновяване на отделението по урология, като диалозите в тази връзка са на край. В началото на годината МБАЛ „ Света Петка “ получи и акредитация да прави действия по клинично образование на студенти по медицина и по здравни грижи и за следдипломно образование на лекари по 13 специалности, което също е показателно за положителната и ефикасна работа на доктор Найденова и целия колектив на лечебното заведение “, се показва още в декларацията.

Кметът на Община Видин моли към министър Сербезова да вземе под внимание всички тези условия и показва вяра, че Министерството на здравеопазването ще направи справедлива оценка на обстановката и ще отдаде заслуженото самопризнание на видинските медици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР