Кметът д-р Иванов приветства фотографа Вилхелм Йоцов, чиято изложба представя

...
Кметът д-р Иванов приветства фотографа Вилхелм Йоцов, чиято изложба представя
Коментари Харесай

Огромен интерес към Фотодесант в Севлиево

Кметът доктор Иванов приветства фотографа Вилхелм Йоцов, чиято галерия показва осъществяването на войнския дълг на военнослужещите от другите типове въоръжени сили и родове войски, на фона на красиви кътчета от България.



Авторът, който от 20 години работи като фотограф в системата на Министерството на защитата, описа забавни истории, свързани с фотосите и благодари на домакините за предоставената опция да покаже творчеството си в Севлиево.





Експозицията обгръща моменти от военни образования, тренировки, публични празници, портрети на офицери и един огнен залез от региона на Безмер, а огромна част от фрагментите са „ взривяващи “, показвайки снаряди в полет.



" Целта на изложбата е да покаже високия професионализъм на хората от Българската войска ", показа създателят.

Във фотоизложбата са уловени и мигове от провеждането на национални и интернационалните учения, срещи на върха на военнослужещи от страните - членки на НАТО. Самият той е участвал на тези срещи, по тази причина обмисля след време да опише своите прекарвания и в книга.



Изложбата гостува на Севлиево във връзка 146-годишнината от освобождението на Севлиево и е по покана на кмета на общината доктор Иван Иванов, със съдействието на Военно окръжие – Габрово, чийто шеф - полковник Гранджан беше измежду формалните посетители на откриването.



Най-впечатлени от фрагментите бяха децата на Севлиево, които не можеха да откъснат очи от майсторски уловените моменти.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР