Ключовият момент за бъдещето на Каталония започна. Повече от хиляда

...
Ключовият момент за бъдещето на Каталония започна. Повече от хиляда
Коментари Харесай

Извънредно и НА ЖИВО от Испания! Решава се бъдещето на Каталония, но се случва нещо доста странно

Ключовият миг за бъдещето на Каталония стартира. Повече от хиляда публицисти и десетки международни медии са сега в каталонския парламент. Всички са вперили взор в обръщението на водача на региона Карлес Пучдемон.



Точно в 18:00 часа локално време (19:00 часа българско), Пучдемон трябваше да се обърне към народните представители с цел да разгласи, дали счита да се базира на резултатите от референдума за самостоятелност, отцепвайки Каталония от Испания.

Речта му обаче много се бави. Само преди минути The guardian написа: " Не е ясно какво се случва в Народното събрание. Той е съвсем празен, а Пучдемон го няма ". " Е, това е много анти-кулминационен миг ", написа още изданието, което следи протичащото се.



Междувременно Bloomberg заяви, че испанската национална полиция е подготвена да арестува водача на Каталония Карлес Пучдемон при положение, че по време на речта си в Народното събрание той разгласи независимостта на района. В случай, че в речта на Пучдемон на никое място не се загатва за неотложно оповестяване на самостоятелност, Мадрид може да се откаже от този проект.

Националната полиция на Испания е разположила в Каталония елитни подразделения, чиито сътрудници са подготвени да се причислят към интервенцията, ако каталонската полиция опита да отбрани Пучдемон.

Превод и редакция: БЛИЦ





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР