Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на

...
Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на
Коментари Харесай

Лавров за газа: Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на народите си


Ключовите сътрудници, купуващи газ от Русия, минаха на заплащане на суровината в рубли. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал „ Ал Арабия ", представен от ТАСС.

„ Повечето основни сътрудници на Русия, купуващи газ, към този момент минаха на този метод на заплащане (в рубли) ", означи ръководителят на съветското външно министерство.

По думите му препоръчаната от Москва скица за разплащане не трансформира нищо за купувачите.

„ Ако те се отхвърлят от схемите в рубли, то се получава по този начин, че те не желаят ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор ", сподели ръководителят на съветското външно министерство.

„ Ако Полша и България слагат идеологическите си упоритости над ползите на своите нации, над ползите на бюджета си, това е техен избор “, съобщи Лавров.

По думите на Лавров се вършат опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да завоюва сигурността ѝ.

„ Те (молдовците) би трябвало да се безпокоят за бъдещето си, тъй като се пробват да ги вкарат в НАТО. Не считам, че от това ще завоюва сигурността на Молдова ", сподели посланик №1 на Русия.

„ Целите на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна бяха оповестени. Те се показват в отбрана на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви закани за това население, както и за Русия. Това е всичко “, сподели съветският външен министър.

Лавров съобщи в друго изявление, този път за формалната китайска организация „ Синхуа “, че от 24 февруари в Русия са евакуирани над 1 милион души от Украйна, съобщи „ Ройтерс “.

Тези 1,02 млн. души включват 120 000 чужденци и хора, евакуирани от подкрепяните от Русия отделили се региони на Украйна, по този начин наречените Донецка и Луганска национална република, които Москва тъкмо преди нахлуването си призна за самостоятелни.

По данни на Организация на обединените нации от началото на нашествието от Украйна са избягали над 5,4 млн. души. Лавров съобщи в изявлението за Синхуа, което бе поместено на уеб страницата на съветското външно министерство, че 2,8 млн. души от Украйна са поискали да бъдат евакуирани в Русия.

Киев сподели, че Москва е депортирала наложително хиляди хора на съветска територия.

Лавров съобщи, че в случай че Съединени американски щати и НАТО „ в действителност “ се интересуват от уреждането на украинската рецесия, би трябвало да спрат да пращат оръжие на Киев.

„ Изразявайки обществено поддръжка за режима в Киев, страните от НАТО вършат всичко, с цел да попречат на приключването на интервенцията посредством политически съглашения “, сподели съветският министър.

Отмяната на глобите против Русия е част от мирните договаряния сред Москва и Украйна, които са „ комплицирани “, само че не престават всекидневно, съобщи Лавров.

„ Понастоящем съветската и украинската делегация на практика ежедневно разискват по видеоконферентна връзка плана на вероятен контракт ", уточни той.

В петък Киев предизвести, че договарянията за прекратяването на съветската инвазия, която навлезе в третия си месец, са застрашени от неуспех.

„ Дневният ред на договарянията включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически действителности, анулацията на глобите, статута на съветския език ", уточни Лавров, без да прецизира.

„ Ние сме за продължение на договарянията, въпреки че те са комплицирани “, сподели съветския външен министър.

  • Още по-скъп газ: С какъв брой скача цената на синьото гориво от 1 май?
  • Мая Манолова: Пак ще купуваме съветски газ, само че по-скъп
  • Юлиан Попов: Кризата с доставките на газ ще се усети може би след месец
  • Съединени американски щати ще пренасочат продажби на газ в помощ на България и Полша
  • Калоян Стайков: Не е ясно към момента докога можем да издържим без съветския газ
  • На какъв брой % е запълнено хранилището в Чирен?
  • Нинова и представители на бизнеса желаеха заледяване на цената на газа (ОБЗОР)
  • При дефицит на газ рейсовете в София ще бъдат понижени на половина
  • Асен Василев: Поискахме правна помощ от Европейска комисия за арбитраж за прекъсването на съветския газ
  • 97% от договорите за газ в Европейски Съюз – в долари и евро


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР