Ключови решения по време на днешното онлайн заседание на Министерския

...
Ключови решения по време на днешното онлайн заседание на Министерския
Коментари Харесай

Потвърдено: Мерки според заетите интензивни легла, решенията ще се взимат на регионално ниво

Ключови решения по време на днешното онлайн съвещание на Министерския съвет. Кабинетът заседава неприсъствено поради наложената изолираност на министър-председателя и началника на кабинета. Работата протича без усложнения и без забавяния в административните процедури.

Министрите разискаха Национален действен проект за справяне с Коронавирус – 19. Основен аршин в него за първи път ще бъде процентът заети интензивни кревати в болничните заведения. Именно от този % ще зависи какви ограничаващи ограничения ще бъдат въвеждани. Планът планува 4 стадия с съответни ограничения на всеки един от тях, които са оповестени авансово на вниманието на жителите и бизнеса. По-сериозни ограничавания ще се постановат, когато броят на леглата в интензивните отделения в страната стане сериозно стеснен.
СЗО: Омикрон е изключително рисков за неимунизираните
Вариантът Омикрон е изключително рисков за неимунизираните, предизвести Световната здравна организация. Според СЗО международният растеж на инфектиран...
Прочети повече
Мерките ще се взимат на районно, а не на национално равнище, съгласно степента на разпространяване на вируса и общоприетите практики за пренасочване на коронавирус пациенти. Математическият модел, по който ще работи проектът, ще дава опция за петдневно предупреждение преди да бъдат налагани ограничаващи ограничения, като всеки жител ще може всекидневно да наблюдава % на свободни кревати в интензивните отделения.

Целта на новия проект е страната да има оптимално бърз и съответен отговор на провокациите, наложени от пандемията. Премиерът се ангажира да бъдат положени всички старания и разполагаем запас, с цел да не се стига до затваряне на стопанската система и до ново въвеждане на отдалечено образование.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР