Ключови ИТ продукти и компоненти отново могат да се окажат

...
Коментари Харесай

Нови сътресения на ИТ пазара се задават от Азия


Ключови ИТ артикули и съставни елементи още веднъж могат да се окажат в дефицит скоро поради локдауните в Китай (снимка: CC0 Public Domain)

Китайският водач Си Дзинпин упорства, че няма да има отклоняване от политиката за „ нулев Covid “. Ала продължаващият безпорядък, който политиката на неговото държавно управление поражда, може да се види по протичащото се в завода на Foxconn в град Джънджоу. И наклонността дава обещание нови разтърсвания по световните търговски вериги.

Това, което докара до срив на най-голямата в света поточна линия за компютри на Apple, бяха страхът и суматохата. Foxconn – компанията, която ръководи тази голяма фабрика – е потърпешва от негъвкавия, непоколебим, безмилостен метод за „ нулев Covid “ в Китай.

От началото на октомври страната навлезе в нов рунд на гневната си борба с известната болест. Световните медии оповестяват, че разнообразни елементи от Китай биват внезапно, ненадейно затваряни. Преди броени дни шанхайският Дисниленд бе заключен, при което туристите останаха вътре – „ до момента в който не дадат три следващи негативни теста “.

В последния репортаж на BBC от фабриката на Foxconn се рисува картина на паникьосани чиновници, които имат незабавна потребност да избягат в името на личната си сигурност. Хората споделят, че се опасяват за живота си.

На никого не оказва помощ това, че мениджърите във фабриката повтарят по какъв начин „ няма Covid инфекции във фабриката “. Сред чиновниците се носят клюки, подклаждани от медийните анонси за „ симптоматични “ инфекции на места.
още по темата
В последна сметка на стотици хиляди служащи бе подредено да не напущат големия промишлен комплекс. След като служащите бяха лимитирани единствено до общежитията и други елементи на фабриката, мелницата за клюки се форсира още повече.

Сред блокираните във фабриката към този момент се приказва, че армията ще влезе и ще поеме контрола. На фона на чудовищния локдаун от отминалата зима и пролетта сходна догадка наподобява напълно реалистична за служащите.

Само преди ден се разчу новината за гибелта на 3-годишно дете, което поради Covid-мерките не е получило здравна помощ в точния момент и е умряло от натравяне с газ в дома си. Бащата написа в обществените медии, че не е могъл да се свърже с локалната работа за спешна помощ, а Covid-пазачите на жилищния комплекс не са му разрешили да излезе и да води сина си до болница.

Като се има поради занапред задаващата се зима – интервал, когато обичайно вирусите избуяват – може да се чака, че Covid локдауните в Китай ще продължат все по този начин строго и безпощадно, даже с цената на умряли от всевъзможни други проблеми и болести.

Ще продължи и публичното напрежение, изключително във заводи като тази на Foxconn. Това неизбежно ще се отрази на световните вериги за доставки на артикули и съставни елементи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР