Клубовете в Германската футболна лига (DFL) не успяха да постигнат

...
Клубовете в Германската футболна лига (DFL) не успяха да постигнат
Коментари Харесай

Германските футболни клубове не се разбраха за влизане на частни инвеститори

Клубовете в Германската футболна лига (DFL) не съумяха да реализират болшинство от две трети при гласоподаване, с цел да да закупят медийните ѝ права. Това съобщи ръководителят на Надзорния съвет на DFL Ханс-Йоахим Вацке пред кореспонденти в сряда.

При тайното гласоподаване на срещата на 36 професионални футболни клуба във Франкфурт имаше 20 гласа " за ", 11 гласа " срещу " и 5 гласа " въздържал се ".

Лигата се надяваше да получи към 2 милиарда евро в подмяна на 12.5% дял от приходите от медийния маркетинг на Бундеслигата за най-малко 20 години.

Според източници вложителите Advent, CVC и Blackstone са били в конкуренцията за придобиване на дял.

" Това е краят на тематиката към днешна дата. Това е демокрацията ", съобщи Вацке, който е и началник на.

Националните футболни лиги в Европа все по-често търсят външно финансиране посредством съглашения за лъчение, защото търсят способи да усилят приходите си и да усилят световния си обсег. Критиците обаче считат, че това е още една стъпка към прекомерно мощна комерсиализация на спорта.

Бундеслигата е втората по величина футболна лига в Европа по доходи след британската Висша лига.

DFL стартира импровизирано да търси претенденти за присъединяване в търга предходната година, само че забавянето на постигането на консенсус измежду немските клубове докара до оставката на някогашния изпълнителен шеф Дона Хопфен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР