Клубовете се организираха и започнаха подписка за това конгресът през

...
Клубовете се организираха и започнаха подписка за това конгресът през
Коментари Харесай

Адвокат Петър Величков: Клубовете събират подписка конгресът през март да бъде изборен

Клубовете се проведоха и започнаха подписка за това конгресът през март да бъде избирателен и да премине по избран дневен ред. Това съобщи някогашният член на Изпълкома на БФС и част от екипа на Димитър Бербатов Петър Величков пред БНТ1.

Редовният конгрес на БФС беше плануван за 18 март 2022 година на съвещание на Изпълнителния комитет на организацията. Това се случи единствено няколко часа откакто Софийският градски съд разгласи, че на 12 октомври 2021 година би трябвало да се организира ексклузивен конгрес. Борислав Михайлов беше избран отново за президент на централата на последния конгрес доскоро повече от месец, а главен негов съперник за поста беше Димитър Бербатов. След преизбирането си Михайлов разгласи, че конгрес на 18 март ще се организира, само че няма да бъде избирателен.
Прокуратурата и Икономическа полиция стартират инспекция в БФС
Днешният вторник (16 ноември) явно ще се окаже много " парещ " откъм вести, свързани с българския футбол и в частност БФС. След кат...

" За март месец е ориентиран постоянен конгрес. Клубовете се проведоха и започнаха подписка, за това конгресът да бъде избирателен и да премине по избран дневен ред. Ние ще окажем подпомагане за събирането на подписка и по този метод да се постави завършек на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма желание да се отхвърля от борбата за президентския пост, тъй като той още по-отблизо видя какво става в българския футбол ", съобщи Петър Величков.

Едно от опасенията от страна на щаба на Димитър Бербатов е обвързвано с подправяне на протокола от извършения на 12 октомври конгрес на БФС. Софийски градски съд постанови прекъсване на вписването на решенията от конгреса на БФС. " Аз не съм виждал протокола, само че от извадката на Търговския указател се виждат 12 листата, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма. Всички документи, които се внасят в регистъра би трябвало по закон да бъдат обществени. Ако те към това пълномощие са прикрепили избрани документи да не бъдат забележими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е комплициран там, единствената причина е с цел да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като желаеме издание на всички документи ", добави той.

Петър Величков разяснява и информациите за инспекцията на прокуратурата, обвързвана със стопанисването на Националната футболна база в Бояна. " Това, което визираха ръководителите към Борислав Михайлов, че прокуратурата била там и си е свършила работата, няма нищо общо с тази инспекция, която през вчерашния ден анонсираха в медиите. Тази инспекция е съответно за занемареност и за метода, по който се ръководи Националната футболна база. Михайлов през вчерашния ден разгласи в блога си, че няма такава инспекция и упрекна Бербатов в лъжа. Аз ще го попитам кое е лъжа, когато я има тази прокурорска инспекция за занемареност. Това не е просто питане. Ако прокуратурата реши, ще образува досъдебно произвеждане и в случай че бъдат събрани доказателства ще предяви обвиняване ", добави членът на екипа на Димитър Бербатов.

Той описа и за взаимоотношенията сред БФС и наемателите на територията на националната футболна база. " БФС не си събира средствата от наемателите на националната футболна база. Един наемател изчезна с над 200 хиляди лв. отговорности. БФС осъди този наемател, единствено за 80 хиляди лв., само че не може да вземе нищо. Всичко се повтаря и с новите наематели. Трупаха се огромни отговорности, месеци наред не бяха плащани наеми. Защо се позволяват тези неща? Ако има неточности с един наемател, не би трябвало да се повтарят със идващия, само че това се случва. Вероятно не всичко е напълно чисто, щом не приключват договорите с наемателите, когато не си заплащат сметките ", сподели още той.
Съдът към този момент спря Борислав Михайлов за президент на БФС
" Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха прекъсване на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 година в ре...

Петър Величков отговори и на обвиняванията от страна на Борислав Михайлов, че неговият съперник за президентската позиция популяризира лъжи. " Михайлов твърди, че Бербатов популяризира лъжи. На уеб страницата си Бербатов сподели, че е спряно вписването на решенията на конгреса от 12 октомври. Къде е неистината, която Бербатов тиражира? Затова ли Михайлов си направи блог, с цел да може да повтаря едни и също работи, които нямат нищо общо с истината? Няма съд, който при такива тежки пороци да отсъди, че може да бъдат вписани решенията на този конгрес.

Пороците са главно, че една част от делегатите не бяха позволени с причини, които нямат нищо общо със закона и самото осъществяване на конгреса. Уставът ясно споделя по какъв начин се пресмятат 50% + 1 глас от присъстващите. В залата бяха 483, както е съгласно отчета. Секретариатът позволи неточност, да не преброят присъстващите в залата преди изборите. Смятаме, че тази неточност не бе позволена инцидентно, самото управление търсеше метод, по който конгресът да не създаде законни решения, да се стигне до обжалване и да влезем в процедура, в която да се спори, което ги легитимира за интервал от 2-3 години. Няма кой да чака още 2-3 години съдът да взима решения, които към този момент са ясни ", добави някогашният член на изпълкома на БФС.

Петър Величков не вижда метод, по който Димитър Бербатов би се съгласил да си сътрудничи с актуалното управление на централата. " Как ще отиде Бербатов да работи с това управление? За 16 години работа резултатите са 0. Бербатов сподели, че е подготвен да следва, в случай че има човек с моята визия и е по-подготвен от мен. Към момента подобен човек не виждаме ", безапелационен бе той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР