Клубове в италианската Серия А ще дарят пет тестови комплекта

...
Клубове в италианската Серия А ще дарят пет тестови комплекта
Коментари Харесай

Клубовете от Серия А даряват тестове за COVID-19

Клубове в италианската Серия А ще дарят пет тестови комплекта за всеки един, който употребяват, един път щом възобновят тренировки преди възможен рестарт на сезона, заяви Corriere dello Sport.

Според изданието, догатката е част от оферти на Италианската футболна федерация (ФИГК) и е изпратено на държавното управление, което ще има дефинитивна дума по отношение на това по кое време клубовете ще могат да възобновят тренировки. Ходът може да помогне за отговор против рецензиите, че футболът взима от по този начин нужните запаси, като проби за ковид, в случай че получи зелена светлина да рестартира акцията си. ФИГК, чийто президент Габриеле Гравина, се надява клубовете да стартират още веднъж тренировки през май, макар че спортният министър Винченцо Спадафора съобщи в сряда, че към момента не е подготвен да утвърди съответна дата.

Местната футболна федерация към този момент разгласява някои елементи на предлагането. Според него, играчи и личен състав във всеки клуб (или другояче казано сред 40 и 50 души) – би трябвало да бъдат тествани и след това изолирани в подготвителен лагер, с цел да стартират подготовките си. За първата седмица, футболистите ще би трябвало да упражняват самостоятелно, спазвайки рекомендациите за обществена отдалеченост. Ако по-късно няма позитивни случаи, отборите могат да възобновят пълноценно тренировки.

В изявление за същия вестник, водещ италиански вирусолог разкри, че няма да бъде належащо да бъде прекратяван шампионата, в случай че състезател даде позитивна проба. Франческо Вая, от Националния институт за инфекциозни болести „ Лазаро Спаланцани “, сподели, че повторното отваряне на страната, в това число футбола, се нуждае от композиция от „ здрав разсъдък и просвета, които би трябвало да вървят ръка за ръка “. „ Не би трябвало да стопираме всичко, в случай че състезател даде позитивна проба. Отговорът се крие в това да се отнесем с футбола по същия метод, както и със здравните служащи. Ако даден здравен служащ тества позитивно, няма да прекратя активността на останалите. Просто слагаме тези, които са били в непосредствен контакт с него, под наблюдаване с кръвни проби “, разяснява вирусологът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР