Клисура. С военни почести, водосвет и изпълнения на военния духов

...
Клисура. С военни почести, водосвет и изпълнения на военния духов
Коментари Харесай

Пловдив: В град Клисура бе открита паметна плоча на запасен подофицер Спас Дринов

Клисура. С военни почести, водосвет и осъществявания на военния духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово в град Клисура бе открита паметна плоча на запасен подофицер Спас Дринов, оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . Бригаден военачалник Пламен Йорданов одобри строя на почетния часовой, след което той и кметът на Клисура Генка Тодорова откриха публично паметната плоча на видния клисурец. Инициатори и уредници на събитието са: кметство гр. Клисура, общинска организация “Васил Левски ” на СОСЗР гр. Карлово, сдружение “Никола Караджов ” на СОСЗР гр. Клисура, наследници и роднини на Спас Дринов.
“Спас Дринов е роден след Освобождението на България през 1890 година. Животът на Спас Дринов потвърждава, че той е заслужен правоприемник на своите славни предци и също като тях е бил подготвен да жертва живота си в името на българската независимост и национални ползи. Участвал е в Балканската и Междусъюзническата война, бил е четири години в плен и след завръщането си е награден с медал за смелост. Спас Дринов е основател за основаването на сдружение “Черешово топче ” към Съюза на запасните подофицери. Оказва се, че това сдружение е второто в България, след основаното преди този момент в Русе. Председател е на същото сдружение. Нашият съгражданин Спас Дринов е създател на горски разсадник в Клисура и по този метод дава прехранване на доста фамилии от града. Той е един от основателите за замяна на водопровода в Клисура за да се улесни производството на розово масло. Това са единствено част от заслугите на Спас Дринов за развиването на нашия град. Гордеем се, че той е бил наш съгражданин! ” – сподели в своето тържествено слово кметът на Клисура Генка Тодорова.
На тържествената гала участваха още: Стойо Карагенски - заместник-кмет на община Карлово, подполковник Димитър Мерудийски – шеф на военно формирование 22680 - Карлово, Ангел Шаламанов – кмет на с. Розино, Мария Деянова - шеф на Исторически музей Карлово, Стоян Иванов - шеф на Исторически музей Клисура, офицери и сержанти от запаса, роднини на Спас Дринов, доста поданици и посетители на Клисура.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР